news-hero
Utánpótlás

Borbély István Emléktorna

Borbély István Emléktorna Székesfehérvár. A DSE Röplabda Akadémia U15 fiú csapata Székesfehérváron játszott felkészülési tornát.

A torna igen rangos csapatok részvételével zajlott. A DSE csapatán kívűl a MÁV ELŐRE fehér, MÁV ELŐRE kék, Szolnoki SPC, a Kecskemét Vásárhelyi, és a Kecskemét Sportiskola csapatai mérkőztek meg egymással. A torna két helyszínen zajlot „A” és „B” csoport rendszerűen.

„A” Csoport

  1. MÁV ELŐRE fehér
  2. Kecskemét Vásárhelyi
  3. Szolnok SPC

„B” Csoport

  1. DSE Röplabda Akadémia
  2. MÁV ELŐRE kék
  3. Kecskemét Sportiskola

A „B” Csoport első mérkőzését a DSE csapata kezdte a MÁV ELŐRE kék csapatával. Nem indult jól a mérkőzés, a melegítés során Téglás Péter, a DSE egyik meghatározó játékosa részleges szalagszakadást szenvedett, így ő a tornát el sem kezdhette.

DSE – MÁV ELŐRE 1:2

Ezt a mérkőzést követte a Kecskemét gárdája elleni összecsapás. Mint az várható volt, a Kecskemét ebben a korosztályban is komoly játékerőt képvisel, így simán hozta a 2 szettet. A DSE csak megszorítani volt képes őket.

Kecskemét Sportiskola – DSE 2:0

Kecskemét Sportiskola – MÁV ELŐRE kék 2:0

A helyosztók a megnyitó és a jó hangulatú közös ebéd után kezdődtek. A DSE csapata mint „B” csoport 3.helyezettje játszott az „A” csoport 3.helyezettjével. Ez a párharc a DSE – MÁV ELŐRE fehér csapatai között zajlott, amit a DSE magabiztosan meg is nyert 2:0-ra.

DSE – MÁV ELŐRE fehér 2:0

Ezután a B”csoport 2.helyezettje játszott az „A” csoport 2.helyezettjével. MÁV ELŐRE kék – Kecskemét Vásárhely. Ezt a mérkőzést a Kecskemét csapata nyerte.

MÁV ELŐRE kék – Kecskemét Vásárhelyi 1:2

Végül a torna döntő párharca következett a Szolnok SPC – Kecskemét Sportiskola csapatai között. A Kecskemét ezt a párharcát is magabiztosan nyerte, így szett veszteség nélkül hozta el az aranyérmet a jó hangulatú emléktornáról.

Kecskemét Sportiskola – Szolnok SPC 2:0

 A Torna végeredménye a következő:

  1. Kecskemét Sportiskola
  2. Szolnok SPC
  3. Kecskemét Vásárhelyi
  4. MÁV ELŐRE kék
  5. DSE
  6. MÁV ELŐRE fehér

Az edző, Gelencsér Balázs értékelte a felkészülési tornát:

Nem jó előjelekkel készültünk a héten, több játékosom is lebetegedett, nekik mielőbbi gyógyulást kívánok. Az első mérkőzésünket kapkodva és figyelmetlenűl kezdtük, ez betudható Téglás Peti sérülésének, így nem tudtunk kellőképpen a mérkőzésre figyelni és sok buta hibát vétettünk. A második szettre összekaptuk magunkat, nem rontottunk egy darab nyitást sem, a védekezésünk megfelelő volt. Ennek következtében mi uraltuk a második szettet, amit simán hoztunk is. A harmadik szettre szerintem kicsit elbíztuk magukat, a szett elején elhúzott az ellenfél és mire mi le tudtuk volna dolgozni a hátrányunkat, a fehérvár behúzta a szettet. Kár érte, mert verhetőek voltak. A helyosztónk úgy érzem jól sikerült, a mérkőzést magabiztosan nyertük, így sikerült elhoznunk az 5.helyezést erről a rangos tornáról. Külön örülök, hogy a torna edzői a csapatunkból Álland Tamást  emelték ki a csapat legjobbjának. Gratulálok Tomi! Sok még a tennivalónk, nem lehet megállni, van még kb 2 hetünk a bajnokság kezdetéig. Dolgozunk, mint eddig, és nagyon bizakodó vagyok.

Csapattagok: Ádám Robinzon Teodór, Álland Tamás, Francioso Dominik, Jónás Patrik, Kara Ádám, Kaszás Ármin, Szőke Milán, Téglás Péter, Végső Hunor, Wachter Zénó

 

 

Vissza