news-hero
Felnőtt

Bravúr: szettet nyertünk a PSE ellen!

Az NBI Extraligában a Pénzügyőrhöz utazott csapatunk, akik a második szettet bravúrosan megnyerték, majd a pontszerzésre is volt esélyük.

Nagyon nagy kihívás várt a DKSE röplabda csapatára, hiszen a fővárosba, a Pénzügyőr gárdájához utazott szombaton este. Mint azt a találkozót megelőzően fiatal feladónk, Peredi Zoltán elmondta, már az is bravúr lenne, hogy szettet nyerjenek a PSE ellen, de természetesen ezt el szeretnék érni. A hazaiak már az első labdamenetek után bizonyították, hogy ők a meccs esélyesei, hiszen gyorsan megléptek (3-0), majd erre rátettek még plusz hét pontot (10-2). Béres Mátyás pontjával sikerült elforognunk, de azonnal visszavette a nyitást a hazai csapat (11-3). Innen nagyon össze kellett szedniük magukat fiainknak, hogy közelebb zárkózzanak, akik sorra szerezték remek pontjaikat. A különbség négyre csökkent (14-10), de ez arra lett jó, hogy Szalaiék összekapják magukat, akik ritmust váltva megint meglépjenek (18-12).  A szett végét ekkora előnnyel végül simán behúzta a Pénzügyőr (25-16).

Fordulás után folytatódott a hazai fölény (4-1), innen azonban sikerült kiegyenlítenünk (4-4), majd a vezetést is átvennünk (4-7). Hat pontot hoztunk egy huzamban, ami óriási bravúr! A folytatás is bravúros volt, hiszen előnyünket nemcsak megtartani, hanem növelni is sikerült (8-13)! Ennél az állásnál azonban beragadtunk, így felzárkóztak Rása Alexék (14-14). A folytatásban felváltva születtek a pontok, így nyílt lett a végjáték (20-20), melyben mi vettük át az irányítást (21-23), melyet meg is tudtunk nyerni (23-25)!

A harmadik szett eleje szoros volt (4-4), majd rátett egy lapáttal a vendéglátó (8-4). Majoross Balázs remekül nyitott, míg a mellette játszó egykori újvárosiak is szerezték sorra pontjaikat (15-10). Tomanóczy Tibor időkérése után remek pontot szereztünk (15-11), ez a lendület azonban nem tartott sokáig (18-11). A Pénzügyőr őrizte az előnyét (21-14), és alaposan visszavágott az előző elveszetett szettért (25-14).

A negyedik játékrész megint nagyszerűen indult, mivel három pontos előnyt harcoltunk ki (2-5), melyet nagy harcot vívva a hazaiakkal sikerült megtartanunk (7-10). Sajnos egy-egy hiba, rontott nyitás becsúszott, ezzel lehetőséget adva a PSE-nek a zárkózásra (11-12). 15-nél értek utol bennünket Tóth Kristófék (15-15), akik a 18. pontnál kerültek lépéselőnybe (18-17). A végjátékban bíztunk abban, hogy új erőre kap csapatunk és fordulat áll be a szett végére (21-19), mely hatalmas csatát és izgalmat hozott (23-22). A rutin azonban diadalmaskodott a fiatalság ellen (25-22), de a vereség ellenére csakis dicséret illetti csapatunkat!

 

Pénzügyőr SE – DKSE 3-1 (25-16, 23-25, 25-14, 25-22)

Vezették: Varjasi Melinda és Halász Tibor

Pénzügyőr SE: Kovács Zoltán, Tóth Kristóf, Kiss Dániel, Kövessy Kristóf, Szalai Kristóf József, Rása Alex, Feliciano Jorge Bruno (libero).. Cserék: Mihálovits Péter Marcell, Majoros Balázs, Székely Péter Trevisz, Kispál Balázs, Solti Péter Miklós, Kozhuharov Maksim (libero), Vezetőedző: Jókay Zoltán, másodedző Weczera Csaba

DKSE: Béres Mátyás, Németh Zoltán, Kisházi Valentin, Göczi Dániel, Juhász Barnabás, Farkas László, Kuti Márk (libero). Cserék: Cserép Tamás, Makó József Gábor, Vadász Krisztián, Peredi Zoltán. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző Engyel László

Vissza