news-hero
Felnőtt

Bravúros győzelem Kecskeméten!

A férfi röplabda Extraliga rájátszásában a Kecskemét otthonában aratott 3:2-es győzelmet csapatunk, vagyis jöhet a negyedik meccs!

Húsvét vasárnap 18 órakor a Messzi István Sportcsarnokban rendezték a Kecskemét – DKSE röplabda Extraliga 5-8. helyért tartó párharcának a harmadik mérkőzését. A találkozó tétje az volt, hogy a valamelyik fél harmadik sikeréig tartó párharcban, melyben a Kecskemét vezetett 2:0-ra söpréssel, vagyis 3:0-ra nyeri-e a párharcot, vagy a DKSE egy újabb, negyedik meccsre kényszeríti Nagy József csapatát.

Fontos volt a jó kezdés a részünkről, mely meg is lett, hiszen nem tudott meglepni bennünket a Kecskemét (5:5). Argilagossal szemben Laczi Dominik tartotta a lépést a pontszerzésben (7:7), de a folytatásban is fej-fej mellett haladtak a csapatok (11:11). Tomanóczy Bálint nyitásai után lépett meg a KRC (14:11), melyre Pavliuk és Laczi révén volt válaszunk (15:15). A szett hajrájában ismét három pontot tett közé a Kecskemét (20:17), de ismét rákapcsolt Pavliuk, aki egymás után kétszer volt eredményes, majd Hatvany Zsolt egy ász nyitással egyenlített (20:20). Az első felvonás vége hatalmas izgalmat hozott, mely hosszabbításban dőlt el a Kecskemét javára (32:30).

Fordulás után az volt a kérdés, hogy az első szettben mutatott fegyelmezett játékot tudjuk-e folytatni, vagy a hazaiak rátesznek egy lapáttal a teljesítményükre. A szett elején úgy tűnt, hogy a KRC akarata érvényesül (6:3), ezt azonban sikerült gyorsan lereagálnunk (7:7), majd Hatvany Zsolt sáncolása után nálunk volt az előny (8:9). A folytatásban a mi akaratunk érvényesült, ami szerencsére pontokban is megmutatkozott (9:14). Itt nem volt megállás, és előnyünk nyolc pontra nőtt (10:18). A folytatásban az előnyünket megtartva magabiztos játékkal egyenlítettünk (16:25).

A hihetetlen első két szett után a harmadik elején a Kecskemét játéka érvényesült (6:2), így az erőnket ismét a felzárkózásra kellett fordítani (9:7). Ez úgy tűnt, hogy sikerülhet is, de a két pontos hazai előny makacsul megmaradt (12:10). A pontváltások és Tomanóczy Tibor időkérést követően 16:15-nél meg volt az esély az egyenlítésre, de Baserio tett arról, hogy ez ne jöjjön össze (17:15).

Ami azonban ekkor nem sikerült, 17-nél igen (17:17), vagyis a végjáték előtt a szett kimenetele nyitottá vált. Argilagos folytatta ponterős játékát – a 26. pontját szerezte ekkor -, és Török Soma is számunkra rosszkor szerezte meg első pontjait (21:18), amelyekre nem volt megfelelő válaszunk (25:20).

A negyedik szett tétje az lett, hogy a Kecskemét összesítésben 3:0-val húzza be az ellenünk zajló párharcot, vagy újvárosi győzelem esetén ez meghiúsul, és döntő szettre van szükség. Tudta ezt mindkét csapat, és ennek megfelelően kezdte a felvonást (8:8), melynek első harmadánál nálunk volt a lépéselőny (8:11). Ezt remek játékkal megtartottuk (10:14), de egy-egy hibának köszönhetően nem nőtt tovább (13:17).

Ennek ellenére ekkor talán túlságosan is megnyugtató volt ez a négy pont, amely fogyni kezdett (17:18). A 20. pontot nekünk sikerült előbb elérnünk (17:20), a vége ettől lett igazán izgalmas. Mindent beleadott a KRC és mi is (21:23), végül azonban Kecskeméti Bálint ász nyitással zárta le ezt a felvonást (21:25).

A döntő szett elején jól koncentráltunk (2:5), ráadásul Kisházi sánca után időt kellett kérjen Nagy József (2:6). Argilagos (35 pont) és Pavliuk (38 pont) egyéni párharca folytatódott (4:7), ami azonban ennél fontosabb volt, hogy az előny mindig nálunk volt (7:10). Négy pontra volt szükségünk ahhoz, hogy bravúrt érjünk el, a szezon legnehezebb négy pontjára! Sokáig tartott ezt behúzni, de sikerült!

Ráadásul a meccs legjobbja, Pavliuk szállította a befejező pontot (13:15), vagyis csütörtökön folytatódik a két csapat közötti versenyfutás!

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Nagyon örülök a győzelemnek, hiszen ez számunkra a szezon első győzelme is! A csapat minden játékosa nagyszerűen játszott, mindenkire büszke vagyok! Csapatunk játékosai egy pillanatra sem adták fel a küzdelmet, mellyel bebizonyították, hogy igazi sportemberek! A győzelmünk eredménye, hogy csütörtökön hazai pályán folytatódik a Kecskemét elleni párharc.

Kecskeméti RC – DKSE 2:3 (32:30, 16:25, 25:20, 21:25, 13:15)

Vezették: Horváth Miklós és Soltész Róbert László, vonalbírók Varga András és Oláh Balázs

Kecskeméti RC: Szabó Alpár József, Török Soma, Gebhardt Norbert, Tomanóczy Bálint, Fundora Travieso Lázaro Raydel, Argilagos Sogo Yusnaikel, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Baserio Angel Bello Carlos Daniel, Sidiropoulos Dimitri,Kiss Bendegúz, Palánkai-Omoshebi Zachary, Bogdán Bence, Kasnyik Bence, Török Zsombor (liberó). Vezetőedző: Nagy József

DKSE: Farkas László, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint Olivér, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Tóth Kristóf, Gutierrez Dufour Mauricio, Tajti Olivér, Winter László Zétény, Juhász Barnabás (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

A Férfi Extraliga 5-8. párharcának menetrendje (a párharc valamely fél harmadik győzelméig tart):

  1. április 12. kedd 19:00 Kecskeméti RC – DKSE 3:2

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok Kecskemét

  1. április 15. péntek 19:00 DKSE – Kecskeméti RC 1:3

Helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok

  1. április 17. vasárnap 18:00 Kecskeméti RC – DKSE 2:3

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok Kecskemét

  1. április 21. csütörtök 19:00 DKSE – Kecskeméti RC

Helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok

  1. április 24. vasárnap (amennyiben szükséges) 18:00 Kecskeméti RC – DKSE

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok Kecskemét

Vissza