news-hero
Utánpótlás

Bronzérmesek az U 13-as lányok

A dunaújvárosi Gárdonyi Géza Általános Iskola volt a házigazdája az U13-as lányok versenyének. A DSE mellett a Kispest SE, a Máv Előre és a Kesi B csapatai szerepeltek a fordulóban.

A Máv Előre csapatával játszották a lányaink az első mérkőzést, melyet 2-1 re sikerült megnyerni (25-7, 20-25, 25-13). Az első sor simán hozta a játszmáit, és a második sor is derekasan helyt állt.

Ezután következett a Kispest elleni mérkőzés. Sajnos ezt 2-1-re a Kispest nyerte (19-25, 25-19, 25-27). Érdekesen alakult a mérkőzés. Az első sor elvesztett játszmája után a második sor ragyogó játékkal hozta a szettet, és egyenlítettünk. A döntő, harmadik játszmában végig a Kispest vezetett, azonban a végjátékban sikerült fordítanunk, és 25-24-nél meccslabdánk volt. Ezt nem sikerült értékesíteni, és egy jó nyitás után nyert az ellenfél.

A harmadik, utolsó meccsen sajnos már érzékelhető volt a fáradtság a lányokon. A Kecskemét ellen szoros küzdelemben elvesztettük az első játszmát, a másodikban is próbálkoztunk, de ezt már elég simán nyerte a Kecskemét. Azaz 0-2 lett a vége (23-25, 14-25), így lányaink bronzéremmel zárták a dunaújvárosi fordulót.

Johan József vezetőedző: Nagyon elégedett voltam a lányok teljesítményével. Az első sor magabiztosan, szépen játszott. Amikor nagyon kellett, akkor a második sor is hozta a bravúrt. A későbbi győztes ellen meccslabdánk volt. Ezeket a helyzeteket még szokni kell, el kell viselni a terhet, de ezt még tanulnunk kell. Sajnos a végére fejben elfáradtunk. De az összkép bíztató a jövőre nézve.mA csapat legjobb játékosa Csicskovics Léna lett. Rajta kívül elégedett voltam a játékosok teljesítményével. Jól látható a fejlődés, a stabilitás. Remélem, hogy legközelebb ezek az apróságok a mi javunkra fognak billenni.

A részt vevő csapat: Peredi Nóra (csk), Herceg Antónia, Csicskovics Léna, Kriski Lili, Somogyi Vivien, Markó Melinda, Bátai-Tóth Alexandra, Boros Fanni, Jákovics Miranda, Kovács Mirella, Skanda Vanda.

 

Vissza