news-hero
Felnőtt

Cél a három pont megszerzése

A Dunaferr SE NBI-es röplabda csapata szombaton a Dunaújváros Sportcsarnokban 16.30-kor a SZESE Győr ellen zárja a férfi NBI Liga alapszakaszát.

Nagy izgalmak várhatóak a férfi röplabda NBI Liga alapszakaszának záró körében, hiszen olyan mérkőzések következnek, melyek akár alaposan meg is forgathatják a jelenlegi helyezéseket. Amire azonban nekünk kell nagy hangsúlyt fektetnünk az természetesen a saját meccsünk, melyet Tomanóczy Tibor tanítványai a SZESE Győr ellen vívnak. Most elmondható, hogy a győzelemre egyértelműen a Dunaferr az esélyesebb, hiszen a mieink eddig 12, míg leendő ellenfelünk 5 pontot gyűjtött be az alapszakasz során. Azt azonban kimondani, hogy kötelező a győzelem megszerzése több ok miatt sem szabad. Ezek közül az első, hogy ezeket a legnehezebb behúzni, míg a második, hogy egy ilyen kijelentés minden esetben súlyt helyez az esélyesebb csapat hátára, melynek nagyon nehéz megfelelni. Ami azonban biztos, hogy az újvárosiak kemény edzéseken készültek a szombati összecsapásra, viszont azt se felejtsük el, hogy ez a kemény munka nem csak az NBI-es bajnokságban történő jó helyezés eléréséhez, hanem a korosztályos bajnokságokban való remeklésekhez is elengedhetetlen.

De visszatérve a hétvégi fordulóra mégis lesz teher a fiúkon, hiszen egyenlőre azonos pontszámmal állnak a tabellán, mint az előttük álló Szolnok. Így az ő eredményüket is figyelemmel kell kísérni, hiszen a végső helyezés fogja meghatározni azt, hogy ki kivel játsszik majd a rájátszás során. A Szolnok egyébként Pécsen vendégszerepel, vagyis ott is minden megtörténhet, az viszont igaz, hogy a pontra inkább a Tisza partiaknak van nagyobb szükségük, mivel a PTE már akkor sem léphet előrébb, ha otthon tartja a bajnoki győzelemért járó három pontot. Izgalmak tehát lesznek bőven a Dunaújváros Sportcsarnokban, így érdemes lesz kilátogatni a 16.30-kor kezdődő mérkőzésre.

Vissza