news-hero
Felnőtt

Cél az Extraligában maradás

A csapat vezetése által kitűzött célt, az Extraliga felsőházában maradást nem sikerült elérni, így most a kvalifikáció vár csapatunkra.

Nehéz menetelés vár a DKSE férfi röplabda csapatára, amelynek ezúttal már nem az Extraligában, hanem az Extraliga kvalifikációs körében kell bizonyítania tudását. Az újabb cél, hogy Tomanóczy Tibor csapata ezt a kört megnyerve jövőre ismét a legjobbak között szerepeljen. Ehhez tíz mérkőzésen kell a csapatnak a legjobbját nyújtania, melyet egy hónap alatt játszik le.

Miről is szól ez a kör, és kik lesznek az ellenfelek?

Ebben a körben az Extraliga alapszakaszának utolsó három, valamint az NB I Liga első három helyezettje körmérkőzéses rendszerben dönti el a végső helyezéseket, egyben azt, hogy közülük jövőre ki folytathatja a küzdelmeket az Extraligában, s ki az NBI-ben. A mieink ellenfelei így: Dág KSE, Kecskeméti RC, MÁV Előre Bericap, DEAC SNK Kft, és a Kistext.

Mi csapatunk célja?

Természetesen az Extraligában maradás magabiztos bebiztosítása. Ezt úgy érhetjük el, hogy az első négy hely valamelyikét szerezzük meg. A legfőbb cél azonban az, hogy a körnek az első helyén végezzünk a tíz mérkőzéses sorozat lezárásakor.

Mit mutat a papírforma?

A papírforma alapján csapatunknak egyértelmű esélye van arra, hogy az első négy hely valamelyikén zárjon, azt azonban vegyük figyelembe, hogy igen szoros lesz a menetrend.  Az első meccsünket március 17-én játsszuk a Dág ellen, míg az utolsót április 18-án a Kistext ellen.

Az Extraliga kvalifikációs körének menetrendje

  1. március 17. 20:00 DKSE – Dág KSE
  2. március 21. 19:00 Kecskeméti RC – DKSE
  3. március 24. 20:00 DKSE – MÁV Előre Bericap
  4. március 28. 17:30 DKSE – DEAC SNK Kft
  5. március 31. 19:00 Kistext – DKSE
  6. április 04. 16:00 Dág KSE – DKSE
  7. április 07. 20:00 DKSE – Kecskeméti RC
  8. április 11. MÁV Előre Bericap – DKSE
  9. április 14. 20:00 DEAC SNK Kft – DKSE
  10. április 18. 17:30 DKSE – Kistext
Vissza