news-hero
Utánpótlás

Csodaszép hetedik hely!

A DSE Röplabda Akadémia U13/2-es csapata óriási eredményt ért el az Országos Mini Kupa Döntőn!

Az U13-as megmérettetésen a csapatból két játékos kivételével mindenki csupán szupermini korú, tehát feljátszanak az U13-as korosztályba. Ennek ellenére az ország legjobb mini csapatai ellen is helyt álltak a fiaink Budapesten a Testnevelési Egyetemen, hiszen a 17 csapatból végül az előkelő hetedik helyet érték el. Dolmán Viktor edző csapata a 2018-2019-es szezonban egyszerre kellett, hogy helyt álljon a saját korosztályában, vagyis az U11-ben (szupermini), illetve nevezve lettek az U13-as korosztályban is, ahol rendre csodálatos eredményeket értek el.

Dolmán Viktor edző értékelte az U13-as szezont és a mini kupa döntőjét:

– Bevallom őszintén, amikor az akadémia vezetőségével egyeztetve neveztünk a mini korosztályban is, kicsit kételkedtem az egészben. Álmaimban sem gondoltam volna, hogy mi mindent el fogunk tudni érni ebben a szezonban. Nekem ez volt edzői „pályafutásom” első mini fiú csapata. Azt gondolom, hogy az a játékos állomány, ami jelenleg a rendelkezésemre áll, két éven belül az ország elit csapatai között kell, hogy szerepeljen, mégpedig az első osztályban, illetve az OMB döntőn. Pontosan ezért is játszottunk fel már most a minibe, mert a jövőt is szem előtt tartjuk. A hat fordulós Országos Mini Bajnokság során számos fantasztikus eredményt értünk el. A gyermekek hittek egymásban és bennem is. Megvolt a kölcsönös bizalom, mely mindennek az alapja volt. Az OMK döntőre sajnos a felkészülésünket nehezítette egy kulcs játékosom sérülése. Sebestyén Erik pótlása az első sorban igen kemény feladatnak bizonyult. Alakítanom kellett mindkét soromon az új pozíciókban, de az új emberek rendre meg állták a helyüket. Sajnos a csoportban igen kemény két csapattal találtuk szemben magunkat, ahol végül a Sülysáp ellen 1:1 lett az eredmény, majd a Miskolc 2:0-ás győzelmet aratott felettünk. Bár itt ki emelnem, hogy a csoportmérkőzések nagyon furán lettek lebonyolítva. Következett a keresztjáték azzal a Hercules SE-vel, akiket már jól ismertünk, akik ellen a szezonban többször is igen kiélezett csatát vívtunk. A fiúk felszabadult, bátor, egyben koncentrált játékkal 2:0-ás győzelmet arattak. Ezt követően a MAFC gárdája következett. Itt kiélezettebb küzdelem volt, de fiaink 2:1 arányban ezt is behúzták. Következett az utolsó mérkőzés, mely a hetedik helysorsáról döntött. Ezen a találkozón gyönyörű labdameneteket láthattak a nézők a Sümeg-Dabronc ellen, ráadásul a végén a mienk örülhettek a 2:1-es győzelemnek, mellyel megszerezték az előkelő hetedik helyet.

 

DSE – SÜLYSÁP:  1-1

DSE – MISKOLC: 0-2

DSE – HERCULES SE: 2-0

DSE – MAFC: 2-1

DSE – SÜMEG-DABRONC: 2-1

Csapat tagjai: Csepcsényi Máté, Sebestyén Patrik, Lampert Ádám, Gerháth Zalán, Sebestény Erik, Tégás Péter, Farkas Áron, Farkas Dávid, Szuromi Donát, Gabella Csaba, Gabella Máté.

Vissza