news-hero
Utánpótlás

Csoportgyőztesek az U13-as lányaink!

Rendkívül magabiztos játékkal a tabella élén zárták a vasárnapi játéknapot a DSE Röplabda Akadémia U13-as leányai!

Fantasztikus, parádés! Hatalmas öröm, hogy a DSE Röplabda Akadémia U13-as leány csapata hibátlan teljesítménnyel nyerte meg a Kalocsán megrendezett fordulót.

A Gelencsér Balázs által vezetett csapat rendkívül koncentrált játékkal, tudása legjavát adva vágott neki a küzdelmeknek. Elsőként a BTDSE Taksony csapatán jutottak túl nagyon sima játékkal (25-5, 25-20, 25-10), melyet a PTE-PEAC elleni meccs követett. Gecse Jankáék ekkor is kiválóan tették a dolgukat, hiszen ezt a találkozót is simán nyerték (25-7, 25-8, 25-19). A harmadik ütközetet a Kaposvár ellen vívták a leányok, mely kissé szorosabb volt, mint a többi, de a végén ismét a DSE csapata örülhetett (25-17, 25-20, 25-20).

A nap utolsó ütközetét a hazai Kalocsa ellen 3-0-ra nyerték a „nagylányok”, ezzel megnyerve csoportjukat. Ezzel a győzelemmel a DSE hibátlanul hozta az első fordulót. A lányok kitörő örömmel és izgalommal vették tudomásul, hogy megszerezték az első aranyérmüket.

Az edző, Gelencsér Balázs értékelte a tornát: Ehhez az eredményhez mindenkinek hozzá kellett tennie a saját játékát. Külön öröm volt számomra, hogy a lányok végre elhitték azt, hogy nyitásokkal mérkőzést, sőt fordulót lehet nyerni. Az edzéseken gyakorolt mozdulatokat, a támadások taktikáját a mérkőzéseken megfelelően tudtuk alkalmazni. A csapattagok az egyéni érdekeiket a csapatnak alárendelve meggyőző teljesítményt mutattak. Az ellenfelek edzői a mérkőzések után jöttek gratulálni, illetve kérdezgették, hogy melyik játékosom mióta röplabdázik, mert korukat meghazudtoló teljesítményt, fegyelmet tanúsítottak a pályán, illetve a pályán kívül is. A torna alkalmával minden játékos kapott játéklehetőséget, melyekkel éltek is, bebizonyítva, hogy van helyük a csapatban. A rendezők állásfoglalása szerint a DSE legjobbja a csapatkapitány Gecse Janka volt.

Eredmények:

DSE Röplabda Akadémia – BTDSE Taksony „B” 3-0 (25-5, 25-20, 25-10)

DSE Röplabda Akadémia – PTE-PEAC 3-0 (25-7, 25-8, 25-19)

DSE Röplabda Akadémia – RÖAK Kaposvár „B” 3-0 (25-17, 25-20, 25-20)

DSE Röplabda Akadémia – Kalocsai SE K-B 3-0 (25-8, 25-11, 25-6)

A DSE Röplabda Akadémia csapata: Tóth Emilia Hajnalka, Takács Nikolett Éva , Varga Flóra Eszter, Gecse Janka, Kotaszek Rebeka Mirella, Peredi Nóra, Herceg Antónia, Tuba Réka, Bátai Alexandra, Belső Boglárka. Vezetőedző: Gelencsér Balázs

Vissza