news-hero
Utánpótlás

Dózsás remeklés a Diákolimpián!

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola csapata az előkelő hatodik helyezést érte el a IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia Döntőjében.

Ismét bebizonyosodott, hogy az a következetes, tudatosan felépített munka, melyet a DSE Röplabda Akadémia képvisel, sikerre vezet, hiszen most azok a Dózsás iskolások, akik az akadémián nevelkednek, értek el nagyszerű eredményt. A Gyöngyösön megrendezett IV. Korcsoportos Röplabda Diákolimpia Döntőjébe összesen nyolc csapat verekedte be magát, melyeket két négyes csoportba soroltak. A Kövessy Balázs által irányított Dózsás csapat a Szolnok, a Gyöngyös és a Kecskeméti Vásárhelyi Általános Iskola mellé került. Az első mérkőzésen a gyöngyösiek ellen 3-0-ás győzelmet arattak, majd a második összecsapáson a szolnoki általános iskola ellen ugyanilyen arányú vereséget szenvedtek (0-3), mely találkozón csak az első két szettben tudták megnehezíteni az ellenfél dolgát. A második nap sem bizonyult könnyűnek, mivel a Kecskeméti Vásárhelyi csapatával játszották az utolsó csoportmérkőzést, ahol sajnos ismét alul maradtak a srácok, akik ezzel a csoport harmadik helyén zártak. A harmadik játéknapon a keresztjátékok következtek.  A másik csoport második helyezettje, a Kunhegyes bizonyult jobbnak a mieinknél, akiknek a dolgát fiataljaink nem tudták megnehezíteni. A másik ágon a Szolnok a Sümeg csapatával nem bírt, így esélyt kaptak a Dózsások a visszavágásra, amivel sajnos nem tudtak élni, így maradt meg számukra az így is előkelő hatodik helyezés.

dav

Kövessy Balázs edző: Így, a szezon végén három nehéz napon vagyunk túl, mellyel méltón zártuk le a 2018-2019-es szezont. Gratulálok minden Dózsás gyerekeknek. Örülök neki, hogy ismét tovább tudtuk vinni a Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola hírét.

Vissza