news-hero
Utánpótlás

Dráma az I.fordulóban

Kotsis Attiláné U15 OGYB III. osztály Nyugat Felsőház Alapszakasz

Az OMB U15 leánycsapatainak I.fordulója került megrendezésre 2020.09.12-én a dunaújvárosi Sportcsarnok kistermében. 

A fordulóra a DSE csapatán kívűl a VESC / Veszprém/, Sümeg – Dabronc és PTE-PEAC / Pécs / csapatai érkeztek. A forduló nyitómérkőzését a hazai csapat kezdte a VESC gárdája ellen.

A melegítéskor szembesültünk azzal, hogy csapatunk 5 játékosát, valószínűleg adminisztrációs okok miatt, nem engedték játszani a forduló bírái. Se az MRSZ, se az OSEI rendszeréből nem tudták lekérni ezen játékosok sportorvosi igazolását. Ezért úgy tekintették, hogy a gyermekek nem rendelkeznek érvényes sportorvosi igazolással. Ez keményen rányomta bélyegét az első mérkőzésre. A kezdő hatosból hárman nem léphettek pályára. Játékosaim mind a pályán, mind a kispadon könnyes szemmel nézték, ahogy a Veszprém csapata lelép minket az első szettben. Csak rohantunk az eredmény után.  A második szettre a lányok felszívták magukat és félretéve a problémákat elszántan beleálltak a mérkőzésbe. A Veszprém játékosai szinte fel sem eszméltek mikor már javában vezettünk a második szettben, amit végig uralt a DSE csapata. A harmadik szett szinte papírformát hozott kényelmes magabiztossággal nyertük a drámai forduló első mérkőzését.

DSE – VESC 2:1 (16-25; 25-22; 25-16)

A második mérkőzést a Sümeg-Dabronc csapata ellen játszottuk. Erre a meccsre sikerült majdnem teljes egészében rendezni sorainkat, így a kezdő csapat majdnem teljes létszámmal állhatott fel a játéktérre. A Sümeg keményen tartotta magát, mind a nyitásainkat, mind a támadásainkat remekül szelídítették meg, így nagyon nehéz realizálható előnyt szereznünk. A lányok kitartottak, azonban az ellenfél technikailag képzettebb volt. A sorozatos kockáztatásaink nem jöttek be, ezért a Sümeg papírforma szerint hozta mind 3 szettet.

DSE – Sümeg 0:3 (18-25; 15:25; 11:25)

A forduló záró mérkőzését a Pécs gárdájával vívtuk. Az első szettben a lányok nagyon rágörcsöltek a játékra, ez meg is látszott rajtuk. Sorra rontottuk a nyitásainkat, támadásainkat. A szett végén a Pécs csapata örülhetett. A következő szettre a lányok ismét megrázták magukat, koncentráltan nyitottunk és támadtunk, ellenszerét a Pécs nem találta, így nagy különbséggel hoztuk mind a két szettet.

DSE – PTE-PEAC 2:1 (20-25; 25:9; 25:16)

Az edző, Gelencsér Balázs értékelte a tornát:

Értékelésemben nem szeretnék kiemelni egyetlen játékost sem a csapatból. Ezt az eredményt igazi CSAPATKÉNT érték el. Egy drámai kezdés után, felállva, a szinte lehetetlen helyzetből megmutatták a lányok, hogy mekkora szívük van egymásért a pályán. Többen saját félelmeiket is lerázták a csapatért. Ez igen, rosszabb kezdést sose.

Csapattagok: Takács Nikolett, Tomanóczy Eszter, Szalai Lili, Pász Rebeka, Csizmadia Maja, Tóth Hajnalka, Simon Réka, Takács Regina, Pál Petra Réka, Tuba Réka, Gurics Anna, Varga Flóra

Vissza