news-hero
Felnőtt

DSE győzelem a másodosztályban is!

A felnőttek között zajló NBII-es röplabda bajnokságban kiválóan kezdett a DSE Röplabda Akadémia fiatal csapata, akik szép játékkal győztek fehérvári riválisuk ellen.

A DSE Röplabda Akadémia fiatal csapata is megkezdte a szereplését a felnőtt NBII-es sorozatban. A mieink célja ebben a bajnokságban az, hogy a meccsek által még több rutint szerezzenek, amelyből tanulva, illetve okulva előnyt kovácsolhatnak majd a saját korcsoportos bajnokságunkban. A pénteki ellenfelük a Felsővárosi Fésüs RAF csapata volt, akik ellen az első szettben nagyon beragadtak. Egyszerűen semmi nem jött össze, már 1-8 volt oda, mikor végre elkezdtek ebből kilábalni. A szett közepére már át is vették a vezetést, amelyet a végéig meg is tartottak (25-20). A második szettben visszaköszönt az a munka, amelyet edzésen nagyon sokszor gyakoroltak fiaink. Jól fogadták a nyitásokat, védekezésben, néha extrát hoztak, támadásban pedig szebbnél szebb támadást vezettek. Meg is lett a szép játéknak az eredménye (25-14). A harmadik felvonásban Bartal Gergely igyekezett mindenkinek játéklehetőséget adni, hiszen a lényeg az volt, hogy a gyerekek ebben a szettben belekóstoljanak az NBII légkörébe. Sok volt a hiba, de volt fejlődés a részükről, viszont a hibákat kihasználva ezt a szettet behúzta a fehérvári csapat (20-25). A negyedik szettben a kezdőkkel újra játékba lendültünk, de sajnos mindkét félnél rengeteg hiba jellemezte ezt az időszakot. Egymás hibáiból éltek a csapatok, végül úgy sikerült nyerni, hogy higgadtak tudtunk maradni (25-23).  

 

DSE Röplabda Akadémia NBII – Felsővárosi Fésüs RAF: 3-1 (25-20, 25-14, 20-25, 25-23)

 

Bartal Gergely: A mai nap pozitívuma, hogy az edzésen gyakorolt feladatok a mérkőzés folyamán nagyon jól működtek. Természetesen még fiatalok révén követtünk el hibákat, és valószínűleg még fogunk is, mert még az elején járunk annak a programnak, amit majd az év közepétől szeretnénk minél pontosabban játszani. Ilyen mérkőzésekre van minél többre szükségünk, ezért is indultunk el a fiatalokkal ebben a sorozatban, ahol az idősebb ellenfelek révén gyorsabb a játék. Így gyorsabbnak, határozottabbnak kell lennünk bizonyos játékelemekben. Ezeken a mérkőzéseken küzdünk, hajtunk és tanulunk. Örülünk a győzelemnek, gratulálok a srácoknak, de most gyorsan pihenünk egyet, szombaton pedig utazunk reggel Budapestre OSB fordulóra, hiszen ott is megkezdjük a sorozatot az OSB1-es csapattal. Vasárnap itthon, az OSB 2-es csapattal lépünk pályára, remélem hasonlóan, mint eddig jó játékkal!

 

DSE Röplabda Akadémia NBII-es csapata: Ambrus Bence, Quintz Tamás, Kecskeméti Bálint Olivér, Tamási Dávid Marcell, Lombos Gábor, Juhász Bálint, Sümegi Kristóf András, Amdegha Ádám, Dulcz Bende Levente. Vezetőedző: Bartal Gergely, edzők Kovács Zsolt és Kövessy Balázs.

Vissza