news-hero
Felnőtt

Egy lépésre a tovább jutástól a Pénzügyőr

A férfi röplabda Extraliga sorozatának negyeddöntőjének második mérkőzését is a Pénzügyőr nyerte, akik így egy győzelemre állnak a tovább jutástól.

A röplabda Extraliga negyeddöntőjének második meccsével folytatódott a DKSE csapatának küzdelme. Fiaink ezúttal hazai pályán fogadták a Magyar Kupa győztes, és az Extraliga aranyérmére hajtó Pénzügyőr gárdáját.

Villámrajtot vettek a vendégek, akik gyorsan megléptek néggyel (1:5), melyet nem tudtunk ledolgozni. A fővárosiak pontos, koncentrált játékkal növelték előnyüket (6:12), így jött a hazai időkérés. Sajnos ez sem hozott változást, vagyis a Pénzügyőr irányított, eközben előnyét növelte (10:18). Ez a nyolc pont közte maradt (12:20), és a végjátékban is Jókay Zoltán csapata dominált, akik könnyedén, Kovács Zoltán sáncával zárták le a szettet (15:25).

Fordulás után – ha csak egy-egy pont erejéig is – nálunk volt az előny (5:4). Ekkor teljesen mást mutatott csapatunk, mint az első szettben, hiszen tudtuk tartani a lépést a kupagyőztessel (7:7). Kovács Zoltán azonban beindult, akinek nyitásai után jöttek a Pénzügyőr pontjai (7:12), ezzel együtt a hazai időkérés, jókor, hiszen visszajöttünk a meccsbe (10:12). Sőt, egy pontra zárkóztunk fel (14:16), de az egyenlítés nem sikerült (15:19). Ráadásul a végjátékra kinyílt az olló (16:25).

A harmadik szettre több cserét hajtott végre Jókay Zoltán, akik jól szálltak be a meccsbe (3:5), a mieink azonban felzárkóztak (6:6). Sajnos ekkor egy-egy hiba elég lett ahhoz, hogy Tordai nyitási után alaposan ellépjen a PSE (6:13). Sokáig nem tudtunk ebből az állásból elforogni, ami előre vetítette a vendégek győzelmét (8:16). Ez pedig gyorsan be is következett, így 3:0-ra hozták a meccset (14:25).

Összesítésben tehát a Pénzügyőr vezet 2:0-ra a valamely csapat három győzelméig tartó párharcban, így a fővárosiaknak csupán egy győzelemre van szükségük ahhoz, hogy tovább jussanak.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Benne volt a mai játékban, hogy nem tudunk úgy partiban lenni, mint az első meccsen. Ennek oka, hogy a keretünk nagyrészét alkotó juniorok és ifik tegnap összesen tíz szettet játszottak, melyet nem tudtak kipihenni. Ettől pedig leegyszerűsödött a játékunk. Egy ideig, a szettek elején tudtuk tartani a lépést a Pénzügyőrrel, de a meccs nagy részében a vendégek domináltak.

DKSE – Pénzügyőr SE 0:3 (15:25, 16:25, 14:25)

Vezették: Horváth Miklós és Barabás Barnabás Ádám, vonalbírók Mezőffy Emília Anna Mária és Benedek Zsolt

DKSE: Farkas László, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Kecskeméti Bálint, Hatvany Zsolt, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Juhász Barnabás, Tóth Kristóf, Gőczi Dániel, Tajti Olivér, Winter László Zétény, Gutierrez Dufour Mauricio, Béres Mátyás (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Pénzügyőr SE: Magyar Bálint, Kovács Zoltán, Da Silva Santos Pedro Luiz, Kiss Dániel, Dávid Csanád, Rása Alex, Feliciano Jorge Bruno (liberó). Cserék: Gacs Dániel, De Sousa Soares Igor, Szabó Vilmos, Majoros Balázs, Tordai Ábel Zsolt. Vezetőedző: Jókay Zoltán

A negyeddöntő menetrendje:

  1. 03. 18. 20:00 Pénzügyőr SE – DKSE 3:0
  2. 03. 21. 19:00 DKSE – Pénzügyőr SE 0:3
  3. 03. 23. 20:00 Pénzügyőr SE – DKSE (Pénzügyőr Sportcsarnok 1103 Budapest, Kőér utca 2/b)

Amennyiben szükséges:

  1. 03. 26. 20:00 DKSE – Pénzügyőr SE (Dunaújváros, Dunaújváros Sportcsarnok)
  2. 03. 29. 20:00 Pénzügyőr SE – DKSE (Pénzügyőr Sportcsarnok 1103 Budapest, Kőér utca 2/b)
Vissza