news-hero
Felnőtt

Egy óra sem kellett a Pénzügyőrnek

A röplabdázók Extraligájának mai találkozóján nem sikerült megnehezítenünk a Pénzügyőr dolgát, akik végül 56 perc alatt megérdemelt 3:0-s győzelmet arattak.

A férfi Extraliga tavalyi szezonjának győztesének, a Pénzügyőrnek az  otthonában lépett pályára csapatunk. A fővárosiak tavaly nagyszerűen zártak, hiszen a Magyar Kupa győzelmet követően a klub első bajnoki címét is megszerezték. A PSE az idén ráadásul remekül kezdett, és a tabella második helyén állva várták a mieinket, akiknek az idén még nem sikerült meccset nyerniük. A Pénzügyőr volt egyértelműen a vasárnapi meccs esélyese, akik ellen az volt a cél, hogy minél tovább meccsben tudjunk maradni, meg tudjuk nehezíteni győzelemre törő játékukat, és hogy tudjuk hozni azt a bíztató játékot, melyet a FINO Kaposvár mutattunk.

Az első harmadban azonban ez nem sikerült, mivel igazi erődemonstrációt tartott a Pénzügyőr. Tomanóczy Tibor 5:1-nél, majd 10:1-nél is időt kért, de ez sem segített abban, hogy megzavarja Dávid Csanádékat. A fővárosiak egyre csak növelték előnyüket, míg mi nem tudtunk ebből az állásból tovább forogni (12:1). Amikor ez sikerült, akkor megint érkeztek a remek hazai megoldások Kovácséktól (14:3), akik tovább ütötték a meleg vasat (19:5). Remekül sáncoltak és fejezték be támadásaikat a hazaiak, míg nekünk 24:6-nál volt egy kisebb örömünk, amikor egymást követően Kecskeméti és Kisházi révén tudtunk három pontot szerezni (24:9), viszont a PSE ezt követően lezárta a szettet (25:9).

Fordulás után összekapták magukat a mieink, és megpróbáltak közel maradni a hazaiakhoz (6:5), majd Hatvany pontja után is azt mondhattuk, jól tartjuk magunkat (11:9). A folytatás azonban megint nem sikerült, hiszen ebben az állásban bennragadtunk, sokáig nem tudtunk elforogni, vagyis a PSE sorra szerezte pontjait (16:9). Ekkor különbséget nem lehetett ledolgozni (23:11), és a végére is kinyílt az olló (25:12).

A harmadik szettben becsülettel küzdöttünk (6:3), majd Hatvany és Tamás pontjainak tapsolhattunk (8:7). A következő időszakban még a vezetést is sikerült megszereznünk, megint Hatvany jegyezte a pontot (9:10), de Kecskeméti remek ütése után is még 12:12-tőt mutatott az eredményjelző. Ettől kezdve azonban már sok örömünk nem volt, mivel beindította a hazai csapat a gépezetét. Nem csupán fordított, hanem alaposan meglépett (20:13), és a legvégét nyolc pontos különbséggel zárta le (25:17).

A Pénzügyőr teljesen megérdemelten győzte le a mieinket, akik ezzel tovább folytatták idei remeklésüket.

 

Pénzügyőr SE – DKSE 3:0 (25:9, 25:12, 25:17)

Vezették: Soltész Róbert és Ujházi Mónika, vonalbírók Csikós Zoltán Péter és Csizmarik Ákos

Pénzügyőr SE: Magyar Bálint, Kovács Zoltán, Da Silva Santos Pedro Luiz, Kiss Dániel, Dávid Csanád, Rása Alex, Feliciano Jorge Bruno (liberó). Cserék: Szabó Vilmos, Gacs Dániel, Majoros Balázs, Kozhuharov Maksim (liberó). Vezetőedző: Jókay Zoltán

DKSE: Farkas László, Tamási Dávid, Kisházi Valentin, Tajti Olivér, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Winter László Zétény, Dulcz Bende Levente, Pintér Barnabás, Szabó Péter, Tóth Kristóf, Béres Mátyás. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

 

 

 

Vissza