news-hero
Utánpótlás

Egy pont az első fordulóból

Október 15-én kezdődött meg az U15-ös fiú csapatok számára a 2023-2024. évi szezon alapszakasza.  A dunaújvárosi fiúk a MÁV ELŐRE otthonába utaztak.

A fordulóra a DSE csapatán kívűl a MÁV ELŐRE és a Szeged csapatai érkeztek. A dunaújvárosi fiainknak több szempontból is nehéz dolguk volt, hiszen Téglás Péter sérülés miatti hiányzott, illetve az új irányító játékos, Borgatti Giacomonak tétmérkőzésen ez volt a bemutatkozása.

Az első mérkőzést a házigazdák csapatával játszották a dunaújvárosi fiúk. A mérkőzés igazi párharcnak ígérkezett. Ez meg is látszott mindkét csapat játékán. A szetteket felváltva nyerték a csapatok. Több mint 2 órás küzdelem után a végül a hazaiak örülhettek a győzelemnek.

MÁV ELŐRE – DSE 3:2

Kevesebb, mint fél óra múlva újabb mérkőzés következett. A DSE és a Szeged csapata mérkőzőtt meg egymással. A Szeged nem ütközött túl nagy ellenállásba, a dunaújvárosi fiúkon nagyon látszott, hogy sokat kivett belőlük mentálisan az 5 szett, illetve a vereség.

SZRSE – DSE 3:0

Gelencsér Balázs edző értékelte a fordulót: Az első mérkőzést a házigazda csapatával kezdtük. A mérkőzés előtti taktikát a srácok igyekeztek betartani. Azokban a szettekben ahol így volt, rendre tudtuk hozni a szett győzelmet. A vesztes szettekben enerváltan játszottunk. Nagyon sok ki nem kényszerített hibát vétettünk. Ez és ennek a következménye, felőrőlt minket mentálisan, a vesztett szettekben csak rohantunk az eredmény után. A szeged mérkőzésen látszott meg igazán, hogy a játékosaim elfáradtak mentálisan. A tűz már csak parázslott. A meghatározó játékosok rendre rosszul döntöttek labdameneten belül, aminek hiba lett a vége. A dolog pikantériája, a Szeged később a fehérvért is simán verte 3:0-ra. Úgy érzem, hogy lényegében a két csapat kikaparta a Szegednek a gesztenyét. A mérkőzések után az egyik szemem sírt, a másik mosolygott. A legtöbb játékosom most játszott élesben tét mérkőzést, egyből 8 szettet nyomtunk végig. Ez nem csak fizikálisan terheli meg a szervezetet, hanem mentálisan is. Az eredménnyel nem vagyok elégedett, a játékosaim hozzáállásával azonban igen. Dolgozunk tovább, a ki nem kényeszített hibák számát csökkentenünk, illetve a nyitásfogadásban javulnunk, a széleken történő támadások hatékonyságát pedig mindenképpen növelnünk kell. Szóval lesz dolgunk bőven az edzéseken.

DSE Röplabda Akadémia: Andonov Aleksandar, Ádám Robinzon Teodór, Álland Tamás, Borgatti Giacomo, Francioso Dominik, Kara Ádám, Kaszás Ármin, Szőke Milán, Takács-Mittág Milán, Végső Hunor, Wachter Zénó. Vezetőedző: Gelencsér Balázs

Vissza