news-hero
Felnőtt

Egy szettnyi nyitást rontottunk

A Szeged elleni hazai mérkőzéssel folytatta a rájátszás küzdelemsorozatát NBI-es csapatunk.

A röplabda NBI középszakaszában a Szeged együttesét fogadtuk. A tabella alapján, melyen a Vidux  előttünk állt hat pontos különbséggel a vendégek tűntek a meccs esélyeseinek. De ezek azok a meccsek, ahol az esélyek nem számítanak, hiszen a rájátszásban egyszer már legyőztük őket. Erre készültünk ma is.

Az eleje szoros volt, aztán a szegediek kaptak erőre, akik villámgyorsan elléptek öt ponttal (5:10). Tomanóczy Tibor azonnal időt is kért, de az sem zavarta meg a vendégeket (6:11). A folytatásban bár mindent megtettünk a felzárkózásért, 3-4 pontnál közelebb nem tudtunk közelebb kerülni (13:17). Az első szett végjátékára a Vidux öt pontos előnnyel érkezett (16:21), melyet a játék végéig meg is tartott (19:25).

A második szettet a szegediek kezdték ponttal, de sikerült fordítanunk (4:2), majd a játék irányítását is átvettük (8:5). A folytatás is rendben volt, majd a szegedi időkérés egy kicsit megzavart bennünket (11:9). Szerencsére Rajdel pontjával elforogtunk, majd nagyszerű sorozatot produkálva hat pont lett az előnyünk (15:9). Quintana Hechavarria Rajdel megállíthatatlanná vált, így előnyünk nyolc pontra duzzadt (18:10).

Az sajnos gyorsan le is apadt, hiszen most a Szeged produkciózott remekül (18:16). Sehogy nem tudtunk ebből a felállásból elforogni, és a nyolc pont elillant (18:18). Pavliuk lett, aki végre pontot szerzett, és elforoghattunk, ami után megint megindultunk (23:20). A végét sikerült izgalmassá tenni (24:24), melyből a vendégek jöttek ki jobban (24:26).

Feszült hangulatban indult a harmadik szett, az előny azonban nálunk volt (5:3). A folytatásban felváltva születtek a pontok, így a két pontos előny továbbra is megvolt, de fent állt a veszélye annak, hogy a Szeged egyenlíthet. Ez be is következett 12:12-nél, majd az előnyt a Vidux vette át (14:16). Húsznál egyenlőt mutatott az eredményjelző, így ismét bizakodhattunk abban, hogy szoros lehet a vége (20:20). Izgalmas is lett a végjáték (24:24), melyből a vendégek jöttek ki győztesen (24:26).

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Két dolgon múlott ez a mérkőzés. Az első, hogy rengeteg, összesen húsz nyitást rontottunk, vagyis egy szettnyi nyitást adtunk az ellenfélnek. A második, hogy bár jobban fogadtunk, mint az ellenfél, a támadásaink nagyon gyengék voltak. Magunkba kellene szállnunk, hogy miket hibázunk. Ma előjött, hogy milyen hullámzó az edzésmunkánk.

DKSE – Vidux-Szegedi RSE 0:3 (19:25, 24:26, 24:26)

Vezették: Takács Ádám és Mezei Zoltán István

DKSE: Tóth Kristóf, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Quintana Hechavarria Rajdel, Winter László Zétény, Kuti Márk (liberó). Cserék: Farkas László, Göczi Dániel, Juhász Barnabás, Pintér Barnabás, Szalai Kristóf,Béres Mátyás (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző Engyel László

Vidux-Szegedi RSE: Piti Richárd Pál, Kasnyik Bence, Dileo Tomas, Kiss Gábor Tamás, Durion Pozzobon Csányi Dániel, Borsi Levente (liberó). Cserék: Bodnár Lajos, Fitor Patrik, Honti Szilárd, Sarnyai Ákos, Demcsák Balázs. Vezetőedző: Fésüs Erzsébet

Vissza