news-hero
Felnőtt

Előnyben a Dág

A Magyar Kupa kvalifikációjának első meccsén becsülettel küzdött, végül azonban kikapott a DKSE.

A DÁG elleni Magyar Kupa selejtezőjének első meccsével kezdte meg a 2021-2022-es szezont a DKSE férfi röplabda csapata. A megfiatalított hazai együttes célja az volt, hogy a rutinos ellenféllel szemben szoros mérkőzést játsszon, hogy legyen esélye a továbbjutásra, mely két mérkőzés alapján dől el.

Nagy elszántsággal kezdett csapatunk, melybe egy-egy hiba belecsúszott, így fej-fej mellett haladtak a csapatok (6:6). A folytatás is szoros volt (9:9), de a pontok közül Hatvany ejtése volt a leglátványosabb (11:11). Az első igaz előnyt Tamási blokkja hozta (15:12), de az a vendég időkérés után gyorsan elfogyott (15:16). A hullámzó játék miatt két pontos hátrányba kerültünk (16:18), melyet sikerült ledolgoznunk (18:18), vagyis a végjáték nyílt maradt. A befejezéshez volt két szettlabdánk 24:22-nél, de nem sikerült behúzni az első felvonást (24:24). Ez feltüzelte a Dágot, akik a hosszabbítást hozva megnyerték az első felvonást (25:27).

Fordulás után úgy tűnt, hogy a Dág el tud lépni (1:3), de fordult a kocka, és már nálunk volt az előny (4:3). Ezt az egy pontot masszívan őriztük, majd sikerült növelni négyre, mely vendég időkérést eredményezett (11:7). A folytatásban öt is volt közte, de egy rossz széria miatt az egyre fogyott el (12:11). Ismét rá kellett kapcsolni (15:12), viszont ahelyett, hogy az előnyt növelni tudtuk volna, a Dág jól tartotta magát (17:16), majd 18-nál egyenlített (18:18). Zirigh Balázs csapata a vezetést 20-nál szerezte meg (19:20), majd innen megtáltosodva 20:25-re nyerték a második felvonást.

A harmadik játék eleje a miénk volt (3:0), itt azonban beragadtunk (3:3), és kezdődhetett minden elölről. A vendégek lendületét nem sikerült megállítanunk, akik hármat tettek közé (4:7). A folytatásban csak egy-egy pontot sikerült szereznünk, így a hátrány nem csökkent (8:11). A felzárkózásra felcsillant a remény Tajti Olivér nyitásai után, ám erre reagált a Dág, és megint ellépett (11:14).

Ekkor azonban Winter nyitásai sültek, amikkel sikerült az egyenlítés (14:14), de 20-nál ismét a vendégek vezettek (18:20). A végjátékban nem tudtunk megújulni, ami azt jelentette, hogy a Dág került előnybe a továbbjutást illetően (19:25).

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Ezt a mérkőzést magunk miatt vesztettük el, hiszen az első két szettben kezünkben voltak a győztes labdák. Mind a három szettben volt egy-egy olyan momentum, ami kétesnek tűnt és ezeket nem dolgoztuk fel jól. A szélső támadásokban nagyon fel kell javulnunk, mivel ott voltak a nagyobb hibáink. Jól védekeztünk, magunkhoz képest jól blokkoltunk, így a támadásokon ment el ez a meccs. Csüggednünk nem szabad, menni kell tovább, hiszen nagyon fiatalok vagyunk. Vasárnap az extraliga következik, még erősebb ellenféllel szemben, előtte azonban a fiúk saját bajnokságaikban kell helytálljanak.

DKSE – Dág KSE 0:3 (25:27, 20:25, 19:25)

Vezették: Bátkai Katona Ágnes és Szakra János István

DKSE: Farkas László, Tamási Dávid, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Göczi Dániel, Pintér Barnabás, Tóth Kristóf, Tajti Olivér, Béres Mátyás (liberó), Winter László Zétény. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Dág KSE: Kara Zsombor, Bakóczy András, Kun Benedek László, Bene Róbert (liberó), Flachner Dániel, Sow Ábrahám Péter, Oláh Botond. Cserék: Mihucz Csaba, Majer Zsolt Ferenc, Balázs Bence, Krekk Zoltán,

Vezetőedző: Zirigh Balázs

 

 

Vissza