news-hero
Felnőtt

Előnyben a Győr

Az NBI-es Liga rájátszásnak első mérkőzését öt szettes, kiélezett küzdelem után a SZESE Győr nyerte, így lépéselőnybe kerültek a Dunaferrel szemben.

A férfi röplabda NBI Liga rájátszásának párosításában a Dunaferr SE a SZESE Győr együttesét fogadta. A találkozó valamely fél két győzelméig tart, így az első, hazai összecsapás a pályaelőny miatt is hatalmas téttel bírt. Az előjelek alapján, mivel a hazaiaktól hiányzott a nagy rutinnal rendelkező Hatvany Zsolt, nagyon nehéz meccsre számítottunk, hiszen őt pótolnia Tomanóczy Tibornak a lehetetlennel egyenértékű feladatnak tűnt. Legutóbb, az alapszakasz során idegenben 3-1-re, majd hazai pályán 3-0-ra győzött a Dunaferr, de tudtuk, hogy ennél most szorosabb lehet a végeredmény. Felváltva estek a pontok a legelején, míg be nem melegedtek a felek (4-4). Ekkor azonban a SZE ejtegetéseivel tett közé három pontot (5-8), melyet megpróbált ledolgozni a hazai csapat (9-10), ez azonban megakadt, és újra elment a Győr (11-15). Sajnos még cserékkel sem sikerült frissítenünk (15-22), ráadásul több hibát is vétettünk. Ekkor azonban meglódultunk, sorozatban hét pontot szerve felzárkóztunk (23-23), de a legvégét nem sikerült megoldani (24-26). Fordulás után jól indultunk (3-0), majd sajnos elfogyni látszott a puskapor (3-7), így előnyből hátrányunk lett. A hazai időkérés után azonban megint elkaptuk a ritmust, és hihetetlen munkával egyenlítettünk (8-8). Itt azonban most nem torpantak meg fiaink, akik remek csapatjátékkal négy pontos előnyt kovácsoltak (14-10), melyet még meg tudtak fialni (19-11). A végjáték ezúttal nagyszerű volt, ezzel együtt a szett győzelem is sikerült (25-19). A harmadik játék ugyanúgy indult, mint az előző (3-0), azzal a különbséggel, hogy ezúttal megőrizte előnyét fiatal csapatunk (7-4). A következő labdameneteknél egy-egy bosszantó hiba becsúszott, melyet a Győr rutinosabb játékosai ki is használtak (9-10), amely hazai időkérést eredményezett. Ez annyira jókor jött, és olyan tanácsokat kaptak a fiúk, hogy a fordítás is összejött (12-10). A Dunaferr játékára továbbra is a hatalmas összpontosítás, a minden áron győzni akarás volt a jellemző, mely során a fiúk extrákat is hoztak (16-12). Három labdányira zárkózott fel a SZESE a végjáték előtt (18-15), sőt, 19-nél már csak egy pont volt az előnyünk (19-18). Ezt azonban meg tudtuk őrizni (21-19), majd növelni (23-20), ráadásként pedig a győzelem is sikerült (25-21).

Az újabb fordulás után magához ragadta a kezdeményezést a Dunaferr (5-3), de igazán nagy előnyt nem sikerült kiharcolnia (7-5). Ráadásul egy újabb hullámvölgy miatt a Győr átvette a vezetést (7-8), amely miatt megint rendet kellett tenni a fejekben. Ez sikerült, hiszen magukra találtak a legények (10-9), viszont egy megingás, majd egy kétes játékvezetői ítélet, majd Tomanóczy Tibor piros lapja után megint mehettünk a vendégek után (11-14). Innen nagyon nehéz volt lélekben felállni, mely nem is sikerült, ráadásul öt pontot kaptunk egyhuzamban (15-22), ezzel pedig elszállt a szett (19-25). Jöhetett a mindent eldöntő ötödik felvonás, mely a lehető legrosszabban indult, hiszen hárommal elmentek a vendégek (0-3). Miután az egyenlítés sikerült (3-3) megint nem sikerült irányítanunk, mely miatt megint szaladhattunk a Győr után (4-7). Kellett megint a koncentráció, az erő, hiszen a térfélcserekor a vendégek álltak jobban (6-8). A folytatás is nekik sikerült jobban (7-10), majd az újvárosi alakulat kapcsolt egyel feljebb (9-10). Tizenegynél sikerült az egyenlítés (11-11), viszont ennél tovább nem tudtunk lépni, mely a SZESE sikerét hozta (11-15). Ezzel oda a pályaelőny, vagyis idegenben bravúrra lesz szükségük fiainknak ahhoz, hogy meccsben maradjanak (11-15).

Dunaferr SE – SZESE Győr 2-3 (24-26, 25-19, 25-21, 19-25, 11-15)

Vezették: Soltész Róbert László és Bibók Ferenc

Dunaferr SE: Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Csizmadia Tamás Martin, Móró Ákos, Matyiák Árpád, Iván Bence, Sárközi Kálmán (Liberó). Cserék: Iván Gergő, Balázs Bálint, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Mihucz Csaba, Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

SZESE Győr: Horváth Bálint, Szántósi Bence, Leiner Péter, Földes Tamás Péter, Falvay Balázs, Flachner Kornél, Lengyel Tamás (Liberó). Cserék: Csank Bence, Mészáros Ábrahám, Biró Bence György, Bicskó Dániel, Apáti Bence, Puspán Balázs. Vezetőedző: Fehér Tibor

Vissza