news-hero
Felnőtt

Előnyben az Extraligás VRCK

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonásában közel álltunk a szett győzelemhez, de ez sajnos kicsúszott a kezünkből.

A röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első felvonását Kazincbarcikán rendezték. A nyitó szett elején megpróbáltuk nem elengedni a hazaiakat, amely 4:4-ig sikerült is, ám ezt követően a Barcika gyorsan meglépett (11:6). Vezetőedzőnk időkérése után sikerült felzárkóznunk, majd egyenlítenünk is (12:12). Ezzel alaposan felráztuk a hazaiakat, akik a folytatásban ötpontos előnyre tettek szert (20:15), majd a végén akár tízzel is nyerhettek volna (25:17). A második játékot jól indítottuk (6:8), és a folytatásban is nálunk volt az előny (9:12). Ezt a szakaszt mi irányítottuk, így a játék képe is teljesen mást mutatott, mint az első felvonásé (11:16). A négy pontos előny birtokában azonban nem dőlhettünk hátra, hiszen azt csapatunk már bizonyította, hogy játékába bizony hullámvölgyek is be-becsúsznak. Ezúttal úgy tűnt erről nem lehet szó (12:19), de mégis ez lett a vesztünk, hiszen a Barcika alaposan belehúzott, és a végén fordított (27:25). A harmadik játék elejére alaposan rányomta a szettvesztés a nyomát annak ellenére is, hogy Tomanóczy Tibor megpróbát cserékkel frissíteni (14:5). A szett közepére tíz pont lett a hátrányunk (17:7), melyből a legvégére tizenegy lett (25:14). A 3:0-s vereséget követően a továbbjutás nem tűnik elérhetőnek, de mindent meg kell tenniük játékosainknak azért a nyolcaddöntő második, dunaújvárosi összecsapásán, melyre november 24-én, csütörtökön 19 órakor kerül sor, hogy a Kazincbarcika alaposan dolgozzon meg a győzelemért.

GreenPlan-VRCK – DKSE 3:0 (25:17, 27:25, 25:14)

Vezették: Takács Ádám és Adler László

GreenPlan-VRCK: Szabó Dávid, Péter Benedek, Moraes Rodrigo, Ján Tarabus, Blázsovics Péter, Warzywoda Maksymilian Maurycy, Kiss Máté (liberó). Cserék: Budai Balázs, Garan Bálint, Paez Diaz Carlos Julio, Csoma Krisztián Ádám, Péter Márton, Cziczlavicz Dávid. Vezetőedző: Toronyai Miklós, másodedző Dudás Tamás.

DKSE: Tóth Kristóf, Quintana Hechavarria Rajdel, Velychko Bohdan, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Kuti Márk (liberó). Cserék: Farkas László, Gőczi Dániel, Pintér Barnabás, Winter László Zétény, Béres Mátyás (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza