news-hero
Strandröpladba

Elrepültek a világbajnokságra!

A DSE Röplabda Akadémia négy fős csapata a mai napon repülőre szállt, hogy a Magyar Röplabda Szövetség küldöttségével elutazzon a középiskolai strandröplabda világbajnokságra.

Hatalmas fegyvertény, hogy a DSE Röplabda Akadémia csapata is képviseli Magyarországot az október 3. és 10. között a szicíliai San Vito Lo Capoban megrendezendő középiskolai strandröplabda világbajnokságon. Ezzel ők és a Magyar Röplabda Szövetség is történelmet ír, hiszen a vb-n most indulnak először magyar versenyzők, akik mind a hat korosztályban képviseltetik magukat. Az összesen 19 tagú küldöttségből négyen, Béres Mátyás és Peredi Zoltán játékosok, Kövessy Balázs edző és Peredi Zoltán édesapa képviselik városunkat. Az indulás előtt értük utol Kövessy Balázs edzőt, aki nagyon büszke arra, hogy a DSE Röplabda Akadémia strandröplabdázói ott lesznek a világbajnokságon:

– Az U14-es strandröplabda bajnoki sorozat megnyerésével harcoltuk ki, hogy ott legyünk a hatodik világbajnokságon, melyen mi, magyarok most szerepelünk először. Bár a páros akkor más, a Béres Mátyás – Matyiák Zsolt összeállításban szerepelt, ezen most változtatnunk kellett. Erre lehetőséget biztosít a nemzetközi szövetség, mellyel azért értünk, mert Matyiák Zsolt ősztől más klubot választott. A küldöttségben mi leszünk a legfiatalabbak. A DSE csapatát a tavalyi U14-es bajnok Béres Mátyás, illetve az a Peredi Zoltán képviseli, aki ezt nagyon megérdemli. A mieinken kívül további 18 ország indul, köztük olyan nagyhatalmak is, mint Brazília, az Egyesült Államok vagy Kína, míg Európából a házigazda olaszokon kívül Németország, Hollandia, Lengyelország, Lettország, Észtország, Szlovénia és Horvátország lesznek jelen. De érkeznek csapatok Francia-Polinézia, Puerto Rico, Nepál, India, Új-Zéland, Chile és Argentína színeiben is. Azt azonban, hogy a mi korcsoportunkban mennyi ellenfél lesz, még nem tudjuk, ez a helyszínen derül ki. A nyári időszakban sokat dolgoztunk a fiúkkal, így bízom abban, hogy a fiúk ott lesznek az első nyolc között. Az előző világbajnokságok színvonalát ismerjük, így biztosan most is magas színvonalú mérkőzésekre és szervezettségre számítok.

Magyar induló csapatok:

Lányok, 2001-2002-es korosztály: Horváth Flóra, Vasvári Eszter

2003-2004-es korosztály: Sorompó Kinga, Vasvári Zsófia

2005-2006-os korosztály: Bútor Anna, Kristóf Dóra, Szabó Anna

 

Fiúk, 2001-2002-es korosztály: Petik Csanád, Péli Rudolf

2003-2004-es korosztály: Bogdán Bence, Kiss Bendegúz

2005-2006-os korosztály: Béres Mátyás, Peredi Zoltán

A magyar csapatot Dr. Bánki Ágnes csapatvezető, Nagy Péter, Kövessy Balázs, Buday Balázs, Oláh Zsolt (edzők), és Peredi Zoltán vezetik.

Vissza