news-hero
Utánpótlás

Első helyen a ranglistán!

A DSE Röplabda Akadémia eddig történetének legeredményesebb mini fiú csapata!

Múlthét szombaton rendezték még az Országos Mini Bajnokság ötödik fordulóját a Dunaújvárosi Gárdonyi Géza Görög Katolikus Iskolában.

A DSE Röplabda Akadémia aranygenerációs mini csapata az év legnehezebb tornáján vett részt, hiszen négy közel azonos játéktudású csapat érkezett Dunaújvárosba. A Pénzügyőr SE, a Kecskemét, és a Szolnok. Az újvárosi legények az acélvároshoz hűen igazán acélos teljesítményt nyújtva ismét az első helyen végeztek, amely eredménnyel könnyedén kvalifikálták magukat az Országos Döntőbe. A ranglista pontok alapján ezt egyébként már a negyedik forduló után is ki lehetett jelenteni!

Eredmények:

DSE Röplabda Akadémia -Kecskemét  2:1

DSE Röplabda Akadémia-Szolnok 2:1

DSE Röplabda Akadémia – PSE 2:1

A hétvége apropóján a minik sikeredzőjét, Dolmán Viktort kérdeztük: A szezon legnívósabb legszínvonalasabb tornája lett az ötödik. Megmondom őszintén, amikor megláttam a sorsolást azt hittem, ebbe beletörik a bicskánk. Arra gondoltam, hogy tudni kell megtapasztalni a vereséget is, mivel eddig egész szezonban egyetlen egy mérkőzésen maradtunk csak alul. De azt nagyon nem szerettem volna, ha az országos döntő hétvégéjén kapunk egy hatalmas „pofont”. A hétvégi torna kiváló volt, hiszen vert helyzetből is fel tudtunk állni a Kecskemét ellen, ami órási dolog. Tudni kell a csapatról, hogy a magja, vagyis az első sor 4-5  éve dolgozik velem. Meg is látszik rajtuk! Mindenféle túlzás nélkül büszkén mondhatom azt, hogy a miénk  Magyarország egyik, ha nem a legerősebb négyese.

Az edzői munka soha nem abban merül ki , hogy edzést tartunk és mérkőzésre járunk. Nem is ilyen vagyok. A gyerekek után menni kell, meg kell hallgatni őket, tartani kell a kapcsolatot a szülőkkel, a gyereknek érezniük kell, hogy bízhatnak bennem. De ez koránt sem azt jelenti, hogy a játékos tutujgatva van. Aki ismer az tudja, hogy nálam a munka vagy 100 %, vagy semmi. A köztes félgőzt nem bírom sem edzésen sem mérkőzésen. Értékes felnőtt férfiakat akarok belőlük nevelni, akik egyszer majd értelmes édesapák lesznek, és hasznos tagjai a társadalomnak.

Visszakanyarodva a hétvégi fordulóra a srácok órási tettet vittek véghez ezzel az első helyezéssel. Méltán vagyok büszke rájuk, hiszen történelmet irtunk. Ez nem kérdés! Soha nem felejtem el a 2020-2021 es szezont, és még hol van a vége. Nem lazsálunk, mivel jön az utolsó, hatodik forduló, és egy hónap múlva az országos döntő. Vannak hibák, amiket javítani kell.

A csapat tagjai:  Csepcsényi Máté, Lampert Ádám, Farkas Áron, Téglás Péter, Farkas Dávid, Budai Tamás, Boros Bálint,Végső Hunor, Kaiser Roland, Gyarmati Tóth Martin, Álland Tamás, Sárközi Dzsulió.

Csapat Különdíj: Végső Hunor

Vissza