news-hero
Utánpótlás

Az élmezőnyben zártuk a szezon első szakaszát!

Az U21-es bajnoki alapszakaszt szokás szerint az NB II-es férfi bajnokságban kezdte meg a DSE U21-es férfi csapata.
A szezon kicsit felemásan indult el, melyet az igazán nagy rivális Fino Kaposvár csapata ellen kezdtük, ráadásul idegenben. Sajnos nagyon hamar meg is kaptuk az első pofont a korosztályban, ugyan is 3:0-ás vereséget szenvedtünk.
Fino Kaposvár- DSE Röplabda Akadémia 3:0 (25:22, 25:22, 25:22)
Kövessy Balázs vezetőedző: Bosszantó a mérkőzés végkimenetele, de ezekből tanul a legjobban egy csapat. Levonjuk a tanulságokat és dolgozunk tovább. Gratulálok a hazai csapatnak, akik megérdemeltem nyerték ezt a párharcot.
kép forrása: Hunvolley
DSE Röplabda Akadémia- SZoESE 3:2 ( 25:20, 21:25, 25:20, 20:25, 15:11)
Kövessy Balázs vezetőedző: A nyert játszmákban nem volt kérdés, a vesztett szettekben sok serdülő korú játékosunk is debütált a legidősebb korosztályban. Ez fontos volt számukra, hiszen minél több mérkőzést játszanak annál nagyobb a mérkőzés rutin és a fejlődés. Gratulálok mindkettő csapatnak.
DSE Röplabda Akadémia- TFSE-U21 3:0 ( 25:18, 25:23, 25:20)
Kövessy Balázs vezetőedző: A mérkőzés végére érvényesült a papírforma. Örülök neki, hogy minden játékosomnak tudtam játékot biztosítani. Külön öröm volt számomra, hogy akiknek az utolsó szettben bizalmat szavaztam ezt maximálisan meg tudták hálálni. Gratulálok mindenkinek.
DSE Röplabda Akadémia- Fino Kaposvár 3:2 (25:18, 21:25, 26:24, 20:25, 15:9)
Kövessy Balázs vezetőedző: Sikerült az adóságunkat kiegyenlíteni az első fordulóban elszenvedett vereség után. A védekezésünkön a mérkőzés második felében változtatni kellett, talán ez volt az egyik kulcsa a győzelmünknek, illetve azt gondolom, hogy a támadás vezetéseink és a nyitásfogadásunk is pontosabb és erőteljesebb volt. Összességében megérdemelten tartottuk itthon a két pontot. Gratulálok mindkét csapatnak.
kép forrása: Hunvolley
DSE Röplabda Akadémia- ZTE Röplabda Klub 3:0 ( 25:10, 25:17, 25:8)
Kövessy Balázs vezetőedző: Gratulálok a zalaegerszegi csapatnak! Ahhoz képest, hogy rengeteg játékosunk hiányzott, az első két szett a vártnál szorosabb lett. Hiányzott nálunk a csapatkapitány és a másik nyitasfogadónk sem edzett a héten, így félve álltam első körben a bajnoki mérkőzésnek. Viszont a srácoknak helyen volt a szíve, lelke ami az eredményen is látszik. Örülök neki, hogy a kispadról érkezők is jól szálltak be a mérkőzésbe.
Dág KSE – DSE Röplabda Akadémia 0:3 (18:25, 9:25, 17:25)
Kövessy Balázs vezetőedző: Örülök, hogy komolyan vették a srácok a mérkőzést, ez látszik is az eredményen. Gratulálok a hazai csapatnak is.
kép forrása: Hunvolley
DSE Röplabda Akadémia- Széchenyi Győr 3:0 ( 25:23, 25:19, 25:22)
Kövessy Balázs vezetőedző: Egy nagyon lelkes csapat ellen játszottunk, akik sokkal jobban akartak győzni mint a mi csapatunk. Ez a szoros szett eredményeken meg is látszott. Öröm számomra, hogy rossz játékkal is tudtunk mérkőzést nyerni, úgyhogy gratulálok a csapatomnak.
MÁV Előre Akadémia- DSE Röplabda Akadémia 1:3 (25:21, 19:25, 20:25, 12:25)
Kövessy Balázs vezetőedző: Egy igazi presztízs mérkőzést játszottunk idegenben. Az első szettben még voltak hibáink, amit ki is használt a fehérvári csapat, viszont a második etaptól kezdve nem volt kérdés ki megy haza három ponttal. Gratulálok mindkettő csapatnak.
DSE Röplabda Akadémia- PTE PEAC 3:0 ( 25:19, 25:20, 25:16)
Kövessy Balázs vezetőedző: Álmosan kezdtünk, de a szett végére magunkra találtunk. A második játszmától mindenki kapott játéklehetőséget, amivel éltek is a játékosok. Gratulálok a csapatnak!
Kövessy Balázs vezetőedző év végi összegzése: Azt gondolom, hogy kiegyensúlyozott volt az alapszakasz első fele. Semmilyen hiányérzet nem maradt bennem. Ki kell emeljem a MÁV Előre elleni mérkőzést, ami a szezon legjobb mérkőzése volt. Köztudott tény, hogy a tavalyi csapatunkból a Boa Szabolcs, Balázs Bálint, Ambrus Bence trió – akik tagjai voltak a tavaly U21-es bajnok csapatnak – leigazoltak a megyei riválishoz, ami nagy érvágás volt számunkra. Viszont ami a legnagyobb érték, hogy Tajti Olivér, Dulcz Bende és Kecskeméti Bálint játékával szinte kérdés nélküli győzelem született az idegenbeli mérkőzésen. Ezeket azért emelném ki, mivel az eligazolt játékosok mellett a tavalyi szezonban ezek a játékosaink – csúnya ezt leírni -, de másod hegedűskènt szerepeltek bármilyen utánpótlás tornán. Köszönöm az egész csapatnak ezt az élményt, és bízom benne, hogy a szezonkezdéshez hasonló lesz a folytatás is!
Vissza