news-hero
Utánpótlás

Ezüst és bronz a Diákolimpiáról

Két dunaújvárosi középiskola is képviseltette magát a Békéscsabán megrendezett V.- VI. korcsoportos Röplabda Diákolimpiai Országos Döntőben.

Történelmi pillanatoknak adott otthont Békéscsaba, ahol az V.-VI. korcsoportos Röplabda Diákolimpia Országos Döntőjét rendezték, hiszen Dunaújvárosból két nagyszerű középiskola is a legjobbak között szerepelt. Ennek egyértelmű oka az a kiváló utánpótlás nevelő munka, mely a DSE Röplabda Akadémián zajlik, hiszen mindkét iskola játékosinak zöme az akadémián nevelkedő fiatalok közül került ki. De ez okozta az idei Diákolimpia egyik érdekességét is, hiszen a Kövessy Balázs (Hild), és a Szűcs Ákos (Pannon) által irányított újvárosiak ezúttal ellenfélként léptek pályára, akik már a csoportkörben egymás ellen kellett játsszanak.

Az utóbbi évek legkiélezettebb diákolimpiája így nagy izgalmakkal indult el, hiszen hatalmas küzdelem árán a POK-os csapat 3-2-es meccsen bizonyult jobbnak a Hildnél. Ez a vereség megfogta kissé a Kövessy féle alakulatot, akik délután a kaposvári gimitől roppant fordulatos és a végletekig kiélezett csatában szenvedtek ismét 3-2-es vereséget. A másik dunaújvárosi alakulat, vagyis a Pannon eközben – miután legyőzte a 13 éve veretlen Hildet 3-2-re – megállíthatatlanul játszva a kecskeméti Katona József Gimnáziumot simán 3-0-ra verte.

Míg a második napon magukra találtak Hildes a fiúk, a Pannonosok tovább meneteltek. Kövessy Balázsék a kecskeméti Katona suli csapatát 3-0 arányban legyőzték, így a debreceni Tóth Árpád Gimnázium csapata ellen kellet megküzdeni délután a négy közé jutásért. Őket Csizmadia Tamásék egy nagyon sima és könnyed mérkőzésen győzték le (3-0). A Hildesek így már szurkolhattak a másik újvárosi csapatnak, akik miután kikaptak 3-2-re a kaposvári Munkácsy Gimnáziumtól, a keresztjátékban a kecskeméti Bólyai gimnáziumot legyőzték 3-0-ra, így mindkét alakulatnak sikerült bejutnia a legjobb négy csapat közé.

A harmadik, egyben az utolsó nap ismét nagy izgalmakat hozott. A Hildesek a döntőbe jutásért a Munkácsy röplabdásai ellen rendkívül színvonalas meccsen 3-2-es vereséget szenvedtek, a Pannonosok a kaposvári Eötvös Szakgimnázium csapatát verték 3-1-re. Így tehát az álomdöntő, a Hild-Pannon ugyan elmaradt, de a döntőben legalább az egyik intézményünknek szurkolhattunk. Előbb azonban a bronzmeccsen hangolódhattunk, melyre nagyon felvértezte magát a dunaújvárosi Hildes csapat, akik a másik kaposvári iskola elleni mérkőzésen, szinte esélyt sem adva ellenfelüknek, megnyerték a bronz csatát (3-0), és ezzel a harmadik legjobb csapat lett a Hild iskola. Jöhetett a döntő a Pannonnal, akik a kaposvári Munkácsy gimnázium ellen harcoltak. Ők azonban nagyon szoros mérkőzésen 3-2-re kikaptak, így végül az ezüstérmet érő 2. helyet szerezték meg.

Kövessy Balázs (Hild): Emelem a kalapom a játékosok előtt! Mind a pályán, mind a pályán kívül okom nem volt a panaszra. Szinte csere nélkül kellett végig játszani a csapatnak a 3 napos tornát, ráadásul nem is akármilyen szintű és intervallumú mérkőzéseket. Büszke vagyok rájuk még így is, hogy „csak” a harmadik helyet szereztük meg. Gratulálok a csapatnak!

Hild csapattagok: Csizmadia Tamás, Matyiák Árpád, Sárközi Kálmán, Koch Adolf, Kiss Marcell, Móró Ákos, Ihász Benett, Amdhega Ádám Mohamed.

Szűcs Ákos (Pannon): Nagyon büszke vagyunk a fiúkra! Nagyon nehéz és fárasztó három napon vagyunk túl. Srácaink nagy része 9-10. osztályos, ezért a jövőkép bíztató!

Pannon csapattagok: Laczi Dominik, Balázs Bálint, Kecskeméti Bálint, Dulcz Bende, Pukánszky Bálint, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Juhász Barnabás, Mihucz Csaba, Ambrus Bence, Quintz Tamás, Sümegi Kristóf

A Diákolimpia legtechnikásabb játékosának Sümegi Kristóf 9/B osztályos tanulót választották.

Vissza