news-hero
Utánpótlás

Ezüstérmes a DSE!

Ezüstéremmel zárta az U19-es csapatok döntőjét a DSE Röplabda Akadémia csapata!

Nagy elszántsággal vágtak neki a csapatok a döntőnek, melynek elején fej-fej mellett haladtak. Ebben szerepet játszott, hogy a fiúk mindkét oldalon a tét miatt feszültebbek voltak, így több rontott nyitás csúszott a játékba. Számunkra a baj akkor kezdődött, amikor 13-nál megragadtunk, míg a Szolnok sorra szerezte pontjait. A végére szűkítettük a távolságot, de nem sikerült utolérni a hazaiakat (17:25).

Fordulás után nekünk sikerült jobban elkapni a kezdést (4:1), ám a Szolnok utolért bennünket (4:4). Négy pontos előnyt Majoros Balázs kiváló nyitásainak köszönhetően harcolt ki a DSE (11:7), melyet – kisebb hullámzás ellenére is – jól őriztek fiaink (15:10). A folytatásban jól összpontosított az újváros, míg a Szolnok teljesen szétesett, mely a szett eredményén is jól látszott (25:14), mellyel sikerült az egyenlítés.

Kiélezett küzdelmet hozott a harmadik felvonás, hiszen tíz pontig felváltva estek a pontok. Akkor azonban egy hullámvölgy jött a játékunkba, mely négy pontos hátrányt jelentett (11:15). Sajnos, az időkérés ellenére is megragadtunk ennél a felállásnál (11:17), így érezhetően kezdett elmenni ez a szett (12:21). Ezt az előnyt végig tartotta a Szolnok, ezzel visszavette a vezetést (16:25).

Balázs Bálintról szólt a negyedik szett eleje, aki egy remek perdített pontot követően ász nyitásával hozott két pontot (4:1). A három pontos előnyt bíztató játékkal ötre növeltük (10:5), amely sajnos gyorsan elfogott (11:10).

Újabb fordulat jött azonban, megint megindult a szekerünk (18:13), melyben Majoros Balázs vált főszereplővé. A végjáték kiválóan sikerült, így jöhetett a döntő szett (25:17).

Az ötödik játék nem indult jól (0:2), hamar ki is kérte Kövessy Balázs az első időt, négynél azonban már döntetlenre álltunk (4:4), két rontott nyitás miatt azonban a Szolnok vezetésénél cseréltünk térfelet (7:8). Az idegek harca volt ez, melyet a hazaiak bírtak jobban, akik ezzel otthon tartották az aranyérmet. A DSE Röplabda Akadémia csapata ezzel ezüstérmes lett, amely kiváló eredmény, melyhez csak gratulálni lehet!

DSE Röplabda Akadémia – Szolnoki SPC 2:3 (17:25, 25:14, 16:25, 25:17, 10:15)

A DSE Röplabda Akadémia: Tóth Kristóf, Szilágyi András, Balázs Bálint, Lombos Gábor. Winter László Zétény, Majoros Balázs, Juhász Barnabás, Kecskeméti Bálint Olivér, Tamási Dávid Marcell, Sümegi Kristóf András. Vezetőedző: Kövessy Balázs. Másodedzők: Szabó Gábor és Dolmán Viktor. Masszőr: Balázs István

Óriási büszkeség, hogy a DSE Röplabda Akadémia három játékosa, Majoros Balázs, Balázs Bálint és Sümegi Kristóf András is bekerült a döntő dream team, vagyis álomcsapatába!

Gratulálunk!

Majoros Balázs: legjobb átló

Balázs Bálint: legjobb nyitásfogadó, ütő

Sümegi Kristóf András: legjobb liberó

Vissza