news-hero
Felnőtt

Ezúttal a Miskolc volt a jobb

A DKSE NBI-es röplabda csapata a rájátszás középszakaszában a Miskolc gárdáját fogadta a Dunaújváros Sportcsarnokban.

 

Tomanóczy Tibor tanítványai az NBI rájátszásának első mérkőzésén Szegeden nyertek hatalmas csatában 3:1-re, így a lehető legjobban kezdték a felsőház küzdelmeit. Ma azonban egy olyan ellenfelet, a MEAFC-Miskolc gárdáját fogadtunk, amelyik a középszakasz összesített tabelláján belátható távolságban volt előttünk.

Mindkét csapat nagy koncentrációval állt bele a meccsbe, ami azonban ennél jobb volt, hogy egy remek ötpontos sorozattal el tudtunk lépni (8:4). A folytatásban is mi irányítottunk, így a megszerzett előnyt meg tudtuk tartani (13:8), így jött vendégek első időkérése. Ezzel sem sikerült megzavarniuk bennünket, hiszen a pontok felváltva születtek (16:10).  Egy-egy nyitáshibánk becsúszott ugyan, de most ez sem okozott gondot a nagyszerű mezőnyjátékunk miatt (17:12). A huszadik pontunknál az előnyünk háromra csökkent (20:17), viszont a végjátékban ismét jól koncentráltunk, és visszaállítottuk az ötpontos különbséget is (25:20).

A második szett eleje a vendégeknek sikerült jobban, akiknek hihetetlen módon összeállt a sáncuk (2:6). Gyorsan ki is kellett kérni az első időnket (3:8), de a különbséget ezt követően sem sikerült csökkentenünk (5:10). A Miskolc egyre magabiztosabb volt emiatt, akik mind mezőnyből, mind centerből szép pontokat szereztek (8:14). Árva Milán beállítása a második szettbe jó döntés volt a Miskolc vezetőedzője részéről, hiszen csapata vezéregyénisége lett. Tomanóczy Tibor ekkor sorra cserélte kezdő csapatát, akik így összekaphatták magukat a harmadik szettre (13:25).

Fordulás után az alap csapaton egy helyen változtatott vezetőedzőnk, és Szalai Kristóf kapott lehetőséget. Az előnyt megint a MEAFC szerezte meg (3:6), akik ezt követően megint úgy játszottak, mint az előtte lejátszott szettben (4:11). Az olló egyre jobban kinyílt (16:8), és mintha a fiúk hite is elfogyott volna, főleg az első játszmához képest (9:17). Jöttek is sorra a hazai cserék, akik hozzá is tettek a játékunkhoz, de a Miskolcot nem lehetett megállítani (15:22). A végére sem tudtunk közelebb érni, így lépéselőnybe kerültek a vendégek (18:25).

A negyedik szettre alaposan össze kellett szednünk magunkat ahhoz, hogy kiharcoljuk az ötödik felvonást, mely úgy tűnt, sikerül is (6:5). Ez a szakasz szoros volt, és egy remek széria után a Miskolc fordított (9:12), de nem adtuk fel. 12-nél egyenlítettünk, és 16-nál nálunk volt az előny (16:15). Nagyot dolgozott mindkét csapat, és a vártnak megfelelő izgalom alakult ki (20:20). A kérdés az volt ekkor, hogy melyik csapat tud jobban koncentrálni, és hiba nélkül játszani. Ez végül a vendégeknek sikerült jobban, akik így 3:1 arányban győztek (21:25).

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Megérdemelten nyerte meg a Miskolc a meccset. Mi a mai találkozón szinten alul teljesítettünk. Nem csak csapat, hanem egyéni szinten is. Ha fel akarunk jutni, akkor ezen sürgősen változtatnunk kell. Csüggednivalónk nincs. Dolgozunk tovább, hogy Dágon tudjunk extrát hozni, hiszen ez kell ahhoz, hogy az első-második helyért harcban maradjunk. A rájátszás még hosszú, de ha magunknak tesszük nehézzé, akkor nehéz lesz a vége.

DKSE – MEAFC-Miskolc 1:3 (25:20, 13:25, 18:25, 21:25)

Vezették: Varjasi Melinda és Szarka János István

DKSE: Tóth Kristóf, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Quintana Hechavarria Rajdel, Winter László Zétény, Béres Mátyás (liberó). Cserék: Velychko Bohdan, Göczi Dániel, Vida Péter Tamás, Juhász Barnabás, Pintér Barnabás, Szalai Kristóf, Kuti Márk László (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző: Engyel László

MEAFC-Miskolc: McLaughlin Marc, Simkó Dániel, Kapusi Zoltán, Komlósi Márk, Kovács Zoltán Béla, Csizmadia János, Karóczi Szabolcs (liberó). Cserék: Oláh Mózes, Szabó Péter Gergő, Kozsla Ádám, Tóth Tibor (liberó), Árva Milán. Vezetőedző: Bagó László, másodedző: Barócsi Ákos

 

 

Vissza