news-hero
Felnőtt

Ezúttal egy pont jutott

A Dunaferr SE NBI-es röplabdázói a Szolnok otthonában hullámzó teljesítményt nyújtva szenvedtek 3-2-es vereséget.

Két hazai összecsapást követően ezúttal idegenben, a Szolnok otthonában lépett pályára a Dunaferr SE NBI-es csapata. A fiúk a győzelem megszerzésének reményében utaztak el a Tisza-parti városba, ám ennek ellenére az első játék nem úgy sikerült, mint ahogyan azt szerették volna. Bár nem lehetett azt mondani, hogy rosszul kezdtek fiataljaink, de mivel nem sikerült ellépni a szolnokiak elől, a játékot mégsem lehetett hibátlannak mondani. A végjátékra is fej-fej mellett érkeztek meg a felek (21-21), majd az izgalmak csak fokozódtak, hiszen felváltva estek a pontok. 25-24-nél egy pontos előnynél nyithatott a Szolnok, de azt akkor még sikerült megoldani, viszont az utolsó pillanatban a hazaiak koncentráltak jobban (29-27). Az elvesztett, de bemelegítésnek kiváló első szett után alaposan felpaprikázódtak fiaink, akik akkora elszántsággal álltak bele a játékba, hogy az ellen nem volt ellenszer. Már 3-10-re is vezettek Tomanóczy Bálinték, akik ezt az előnyt sikeresen meg is tartották (6-14). Mivel a szolnokiaknak nem sikerült visszajönniük a meccsbe, és a legvégére rátettek még egy lapáttal Hatvany Zsolték, ennek eredményeként 15 pont előnnyel húzták be a szettet az újvárosiak (10-25). Ez a győzelem természetesen pozitívan hatott fiainkra, de nem annyira, hogy kézben tartsák a meccs irányítását. Összekapták magukat ugyanis a házigazdák, és folyamatosan egy-két pontos előnyben meneteltek előre (11-9). Úgy tűnt, hogy most ők lesznek a megállíthatatlanok (17-16), de szerencsére nem adták meg magukat Tomanóczy Tibor tanítványai. Folyamatosan próbáltak meg nyomást gyakorolni ellenfelükre, melynek eredménye előbb a fordítás (22-23), majd végül a győzelem lett (22-25).

A negyedik játék Dunaferr szemszögből megint nem indult jól, mivel hamar ötpontos hátrányt sikerült begyűjteni (9-4). Ennél az állásnál azonban beragadtak a hazaiak, és úgy tűnt, hogy még az egyenlítés is sikerülhet (11-9), azonban a fiatalokra jellemző hullámzó teljesítmény miatt ekkor ez még nem jött össze. A folytatásban viszont nem csak egalizáltak, hanem a vezetést is átvették fiaink (19-20), mely a meccs befejezéséhez bizakodásra adott okot. Ez azonban nem sikerült, mert fordult a kocka, és végül a Szolnok húzta be a szettet (25-22), így ismét jöhetett a már megszokottá váló mindent eldöntő ötödik felvonás. Ennek elején felváltva szerezték a pontokat a csapatok (4-4), majd egy-egy hiba miatt megint mi kerültünk hátrányba (7-5). A Szolnok ráadásul növelni tudta vezetését (10:6), melyet meg tudott őrizni egészen a végéig (15-9), mellyel az övék lett a három pontból kettő. A Dunaferr így újabb egy ponttal gazdagodott.

Szolnoki Röplabda Klub – Dunaferr SE 3-2 (29-27, 10-25, 22-25, 25-22, 15-9)

Vezették: Suba István és Csizmarik József

Szolnoki Röplabda Klub: Timár Mike, Farkas Róbert Zsolt, Bodonyi Ákos, Tamasi Ákos, Szabó Péter, Soyvural Kevin, Oláh Dominik, Gazsi Gerő Zsombor, Csendes Csaba. Vezetőedző: Gulyás Ferenc Dunaferr SE: Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Hatvany Zsolt, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Vissza