news-hero
Felnőtt

Ezúttal vereség

A röplabda Extraliga harmadik körében a Pénzügyőr együttese megérdemelt győzelmet aratott a Dunaferr ellen.

Óriási csatára volt kilátás a röplabda Extraliga mai mérkőzésén, hiszen az eddig kettő meccséből kettőt megnyerő Dunaferr SE a tavalyi Magyar Kupa győztes Pénzügyőr gárdáját fogadta.

A jó rajt miatt a hazaiak remek hangulatban készültek a fővárosiak elleni derbire, melynek az esélyese a számos felnőtt válogatottat soraiban tudó Pénzügyőr volt. Kovács Zoltánékat pluszban az is motiválhatta, hogy számukra ez volt az Extraliga rajtja, melyet természetesen győzelemmel szerettek volna kezdeni.

Nagy koncentrációval kezdtek a csapatok, majd Refatti nyitásai után meglépett a Pénzügyőr (2:7). Gyorsan ki is kérte első idejét Tomanóczy Tibor, ám ezúttal ez sem segített. Sorra jók voltak a vendégek sáncai, befejező ütései, ami hatalmas előnyt hozott számukra (2:11). Miután végre sikerült megszereznünk a nyitást, már megint elvesztettük azt (4:13). A folytatásban megpróbált faragni a hátrányból a Dunaferr (8:16), de az nem igen sikerült.

Míg a játék ritmusa a vendégnél megvolt, addig nálunk sajnos nem, ami az eredményben is megmutatkozott (11:20). A szett végét könnyen húzták be a vendégek, akik ráadásul ekkor már örömjátékot mutattak be (15:25).

Fordulás után a meccs addigi legszebb, leghosszabb labdamenetét nyerte a Dunaferr, előnybe mégis a Pénzügyőr került (2:4). A vendégek remekül nyitottak, sáncoltak, ami ellen a mieinknek nem volt ellenszerük (2:6). Vagy amikor úgy tűnt, van remény a zárkózásra, sajnos megint vétettünk egy-egy hibát (5:9). De a fiúk új sebességre kapcsoltak, és megközelítették a kupagyőztest két pontra (8:10). Kovács Zoltán ekkor újratervezte játékát, két pontot hozva (8:12), ettől azonban a mieink csak felpörögtek, és megint felzárkóztak (11:12). Ettől kezdve vált izgalmassá a szett, hiszen felváltva estek a pontok (14:15). Ám megint a vendégek pillanatai következtek, akik Magyar Bálint nyitásai után tettek közé öt pontot (14:19). A végjátékra a Pénzügyőr érkezett jelentős előnnyel (17:22), amely elég volt számukra a szett megnyeréséhez (17:25).

A két elvesztett szett megmutatta, hogy a kupagyőztes jelen pillanatban sebességben, sáncban, ütőerőben előttünk jár, de jó volt látni a mieinken, hogy milyen motiváltan léptek pályára a harmadik játékban. Az előnyt is sikerült megszereznünk (3:2), de talán a túlzott akarás miatt becsúszott hibák után fordított a Pénzügyőr (3:4). Ez az egy pont maradat közte a következő percekben (6:7), majd nyolcnál utolértük Jókay Zoltán csapatát (8:8).

Nagyszerű pillanatok voltak ezek, hiszen sikerült szorosan ott maradni a vendégeken (10:10).

Egy újabb forgás után azonban megint a villámgyorsan játszó Pénzügyőr került előnybe (10:13), ám ekkor megint jöttek a jó megoldásaink (13:14), vagyis tapadtunk a fővárosiakra. Ráadásul az előnyt is megszereztük (16:15), ami azt mutatta, hogy a vendégek ritmusát sikerült megtörnünk (18:17). Előnyünk a huszadik pontig megmaradt, de a végét nagy izgalmak után a Pénzügyőr hozta (22:25), ezzel pedig a meccset is, teljesen megérdemelten 3:0 arányban.

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Azt kaptam a mérkőzés elejétől, amit vártam, hiszen a Pénzügyőr gyors játékán érezhető volt, hogy nagyon ki voltak éhezve a játékra. Arra azonban kíváncsi leszek, hogy ezt a tempót a bajnokság többi mérkőzésén hasonlóképpen tudják-e hozni. A Pénzügyőr nagyszerű csapat, akik évek óta együtt játszanak, így olvassák egymás gondolatait, míg mi egyenlőre keressük magunkat. Nagyon hullámzott a játékunk, nem voltunk elég agresszívak, nem voltunk elég gyorsak, hiányoztak az erős ütéseink, így folyamatosan ki tudtak bennünket védekezni. Ami jó volt az a harmadik szett, melyben húsz húszig együtt voltunk. Ekkor tudtuk tartani a támadásaikat, agresszívabbak lettünk. Összességében azonban hiányoztak azok a kemény támadások, melyek a Barcika és a MAFC ellen megvoltak. A Pénzügyőr végig agresszívabb volt támadásban és nyitásban egyaránt, és a végjátékot húsz fölött magabiztosan hozta, mely alapján megérdemelten győzött. Nekünk ebből is tanulnunk kell, hiszen ilyen nem történhet meg, hiszen többen hibáztak a végjátékban, ettől gyorsan le is főtt a kávé.

Dunaferr SE – LV Sport Pénzügyőr SE 0:3 (15:25, 17:25, 22:25)

Vezették: Adler László és Ujházi Mónika vonalbírók: Csikós Zoltán Péter és Dunszt Ferenc

Dunaferr SE: Ethan William Garrett, Ambrus Bence, Boa Szabolcs, Tomanóczy Bálint, Hatvany Zsolt, Mészáros Dömötör, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Blain Cranston Duncan, Balázs Bálint, Laczi Dominik, Majoros Balázs, Bohnicsek Szilveszter, Kecskeméti Bálint Olivér, Sümegi Kristóf (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

LV Sport Pénzügyőr SE: Magyar Bálint, Szabó Márton Károly, Kovács Zoltán, Feliciano Jorge Bruno (liberó), Kiss Dániel, Rása Alex, Refatti Da Costa Willian. Cserék: Szabó Vilmos József, Tordai Ábel Zsolt Bán Viktor Erik (liberó), Kozhuharov Maksim, Flachner Dániel.  Vezetőedző: Jókay Zoltán

 

Vissza