news-hero
Utánpótlás

Farsangi Torna a Dózsa Iskolában

Az országos mini bajnokság keretein belül lépett pályára a DSE Röplabda Akadémia U13-as fiú csapata.

Ebben a fordulóban hat csapat játszott egymás ellen a Dózsa György Általános Iskolában: így a DSE, a Pénzügyőr SE, a Hercules SE, a Csepeli RC, a Gödöllői RC, és a MAFC-BME. Mint az várható volt, igazán kiélezett mérkőzéseket láthattak a kilátogatók.

A DSE fiai ellentmondást nem tűrően vívták ki a csoport elsőséget. Az első mérkőzésen 2:1 arányban győzték le a Hercules SE csapatát, majd a második csoportmérkőzésen a fővárosi MAFC gárdája volt az ellenfél, akik ellen 3:0-ás eredményt produkáltak a mieink. Következett a keresztjáték a Gödöllő ellen. Sajnos itt a fiúk túlságosan is tisztelték ellen felüket, sok hibával játszottak, így vereség lett a vége. A bronzmérkőzésen ismét a már korábban legyőzött Hercules SE csapata volt a háló túl oldalán. A fiúk hazai pályán természetesen éremmel akartak büszkélkedni, de ez volt edzőjük, Dolmán Viktor elvárása is. A mérkőzést ennek tudatában nagyon koncentráltan kezdte a DSE, és óriási fölényre tett szert, ami az etap végéig tartott. A második szettben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a végjátékban azonban a Hercules SE örülhetett, ezzel az állás 1:1 lett.

A harmadik, mindent eldöntő szettben ismét fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az óriási tornaterem eddigre már zsúfolásig megtelt. Pár pont előnyt tudtak szerezni a mienk, ami önbizalmat adott nekik, míg az ellenfél keze megremegett, és bele-bele hibázott a labda menetekbe. Így a DSE megnyerte a mérkőzést, és ezzel a harmadik helyen végzett.

Dolmán Viktor edző értékelte a tornát: Keresem a megfelelő szavakat a mai napra. Bevallom őszintén, titkon reménykedtem a döntőben, de így sem lehet okom panaszra, hiszen ezek a srácok még csak 11 évesek. Ez az első évük, hogy feljátszanak az U13-as korosztályba. Ha valaki a szezon elején ezt mondja nekem, hogy a negyedik OMB után háromról éremmel és egy negyedik hellyel térünk haza, hát bizony megemeltem volna azt a bizonyos kalapom. A mai tornára – ismerve az ellenfeleket – tudatosan készültünk fel. Azt gondolom ez sikerült is, illetve a lebonyolítás is sikeres volt. Szeretnek Dunaújvárosba jönni a csapatok, mert mi itt őket mindig szeretettel, és mindig finom falatokkal várjuk. A mai napon több új embert is be tudtam építeni a csapatba, akik rendre helyt is álltak. Nagyon büszke vagyok a fiaimra, egytől egyig mindegyik kiválóan dolgozott. A következő helyszín Győr lesz. Erre természetesen már jövő héttől elkezdünk készülni.

A csapat Tagjai: Csepcsényi Máté, Farkas Dávid, Farkas Áron, Sebestyén Erik, Sebestyén Patrik, Téglás Péter, Gabella Csaba, Gabella Máté, Rafai Kevin, Szuromi Donát, Lampert Ádám, Gerháth Zalán.

Csapat legjobbja: Farkas Áron

Vissza