news-hero
Utánpótlás

Felemás hétvége!

Buzek László U17 I.Osztály

Az U17-es fiúcsapatunk a középszakaszLovasberényben játszott. A fordulóra a DSE Röplabda Akadémia csapatán kívűl a Győr és a Kaposvár érkeztek. A dunaújvárosi fiúknak  ismét nehéz dolguk volt, hiszen az alapszakaszban ezzel a két csapattal ki-ki mérkőzést vívtak. Akkor azonban mindkétszer győzni tudtak, így most is ez volt a cél.

 Eredmények:

DSE Röplabda Akadémia – Győr 3:0

DSE Röplabda Akadémia – Kaposvár 2:3

Az edző, Gelencsér Balázs értékelte a fordulót: Az első mérkőzést a Győr csapatával nagyon idegesen kezdtük, ami rá is nyomta az első szettre a bélyegét. Iszonyatosan sok hibával játszottunk. Nyitásban, mezőnyben, támadások előkészítésében és befejezésében rendre hibáztunk. Azonban a szett végére sikerült összeszednünk magunkat és sikeresen hoztuk az első szettet. A második és a harmadik játékrész már papírformát hozott. ennek megfelelően behúztuk a kötelező győzelmet.

A következő mérkőzést a Kaposvár gárdájával játszottuk. Sajnos hotztuk az előző mérkőzés negatívumait. Az első két szettben megint előkerült az egó, amin jó néhány játékosunk nem is tudta túl tenni magát. Az első és a második játékrészt a Kaposvár simán hozta. A harmadik szettre sikerült átrendezni a csapat szerkezetét, aminek megfelelően már a játékosok együtt, egy irányba tolták a csapat szekerét. ennek megfelelően sikerült hozni a harmadik szettet. A mérközés még nem volt lefutva. A negyedik szettben a csapatomnak nem csak az ellenfél játékosaival kellett megküzdeniük, hanem rendre a sorsfordító pontoknál a bírókkal is, akik valami véletlen folytán mindig a Kaposvárnak ítélték a kétes pontokat, majd a későbbiekben már az egyértelműeket is. A csapatom küzdelemből, egymásért harcolásból kitűnőre vizsgázott és lassan sikerült ledolgoznunk a Kaposvár és a bírók általl szerzett pontok hátrányát is. Óriási küzdelemben hoztuk a negyedik szettet. Újra egyenlő volt az állás.

Az ötödik szettre már érződött, hogy sokat kivett belőlünk a 2:0-ás hátrány ledolgozása mind fizikálisan, mind mentálisan. Végig tartottuk magunkat, azonban a döntő pontoknál rossz döntésnek, vagy végrehajtásnak köszönhetően a Kaposvár szerzett pár pontos előnyt, amit meg is tudott tartani. Kár az első és a második szettért. Ha ott nem az egónkért próbálunk játszani hanem a csapatért, egymásért, akkor nem ez az eredmény. Azonban mint mindenben ebben is van pozitív dolog. Tudjuk mire vagyunk képesek ha azt együtt akarjuk, és teszünk érte, önös éredek nélkül. Bár kikaptunk a Kaposvártól, de ettől függetlenül emelt fővel búcsúzhattunk a játéktértől.

A DSE RÖplabda Akadémia csapata: Peredi Zoltán, Pász Olivér, Szalai Kristóf, Papp Tamás, Németh Zoltán,Cserép Tamás, Makó József, Badacsonyi Ákos, Mádai Gellért, Csepcsényi Máté, Vadász Krisztián. Vezetőedző: Gelencsér Balázs

 

 

 

Vissza