news-hero
Utánpótlás

Felkerült az „i”-re a pont!

U13-as lányaink a hétvégén (2023.05.21.-én) Tatabányán vettek részt az Őryné Mező Nóra Országos Mini Bajnokság, III. osztályának Országos döntőjében.

56 csapat kezdte meg a szezont. Három csoportban: Kelet, Közép és Nyugat.

Az országos döntőbe a három csoport első három helyezett csapata jutott be. Lányaink a Közép csoport harmadik helyén. A 9 csapatot 3 db hármas csoportba sorsolták (minden csoportban volt egy keleti, közép és nyugati csapat).

A DSE a Veszprémmel és a Diósgyőrrel került egy csoportba. A csoport küzdelmek során teljes körbeverés alakult ki. Azaz minden csapatnak volt egy 2-1-es győzelme, illetve egy 1-2-es veresége. Azaz a pontszámok döntöttek a DSE javára, mi lettünk a csoport elsők!

A folytatásban a három csoport első helyezettje mérkőzött az 1-3 helyért. A másodikak a 4-6 helyért. A harmadikak a 7-9 helyért.

Lányaink a 1-3 helyért folytatták a csatákat a Tatabánya és a Csepel csapataival. Sajnos ezekre a mérkőzésekre a mieink elfáradtak, és az ellenfelek is egy kicsit komolyabb játékerőt képviseltek. Bár két vereség lett a vége (és ettől kicsit szomorúak is voltak a lányok), meglett az Országos bronz érem.

Johan József vezetőedző értékelése: Az első, hogy nagyon boldog vagyok! Óriási dolog egy országos döntőben érmet szerezni, és ez sikerült. Ez volt a titkolt, remélt célom a nap előtt. Az, hogy ez sikerült is, rettentő boldoggá tesz. Nagyon sokat dolgoztunk ezért az év folyamán, de nyilván sosem lehetett tudni, hogy hol is tartunk mi, hol az ellenfelek. Ez itt kiderült, jól dolgoztunk! Rettenetesen hálás vagyok a lányok egész éves alázatos, fegyelmezett munkájáért, és nagyon köszönöm nekik ezt az eredményt. Búcsúzni csak szépen lehet, nekem megadták ezt, nagyon hálás vagyok!

A csapat tagjai : Pádár Lili, Grabecz Vivien, Görbe Noémi, Sztrehovszki Panna, Simon Emília, Sörös Hanna, Pék Léna, Győri Nóra, Berkes Emma, Mürkl Petra, Csendes Zoé, Francsák Zoé, Rohonczi Réka. Vezetőedző: Johan József

Az országos Döntőn a torna legjobb játékosa Pádár Lili lett.

 

 

Vissza