news-hero
Utánpótlás

Folytatódott a lányok jó sorozata

Kalocsán, az Országos mini Kupa keretein belül, az Őryné Merő Nóra U13 II-es bajnoki sorozatban lépett pályára a DSE Röplabda Akadémia U13-as 1-es és 2-es csapata is. Az 1-es csapatunk a „B”, míg a 2-es gárda az „A” csoportban kapott helyet.

.Kalocsa: Kertváros kupa

Nehezen indult a torna, hiszen 2-1-es vereséget szenvedtünk a Fehérvár Fésűs csapatától. Az összesített pontarány 67-65 ide, azaz lehetett volna fordítva is az eredmény. Ezt követően a Pécs és a Kaposvár ellen két sima győzelem következett. Ezzel a csoportunk második helyén végeztünk, így az elődöntőt a helyi Kalocsa SE csapatával játszottuk. Tőlük sajnos 2-0-ra kikaptunk. A folytatásban a bronzéremért játszhattunk, melyben ismét a Fehérvár Fésűs volt az ellenfél. A cél a visszavágás volt a csoportkörben elszenvedet vereség után, amely végül szép játékkal sikerült Az első játszmát 25-23-ra sikerült megnyerni úgy, hogy a végjátékban 21-18-as hátrányban voltunk. Mivel a második szett elment (6-25), következett a döntő játszma. A lányok nagyon koncentráltan, felszabadultan játszva 25-18-ra nyertek, így a visszavágás mellett a bronzérem is a miénk lett.

Johan József: Nagyon elégedett voltam a csapat teljesítményével. Az indulás előtt betegség miatt mind a két sorból kiesett 1-1 játékos. A kupa során a lányok egymást segítve tették lehetővé az új játékosok beilleszkedését. Végig jól küzdöttek, nem tapasztaltam olyan hullámvölgyeket, mint az előző tornán. A bronz mérkőzés hatalmas élmény volt a számomra is, nagyon büszke voltam rájuk ismét. Kiemelem a második sor teljesítményét is, mert ismét hoztak két játszmát, valamint a többi mérkőzésen is partiban voltak az ellenfelekkel. A torna legjobb játékosa Tomanóczy Eszter lett, akinek szívből gratulálok! Nagyon köszönöm az ismételt ragyogó teljesítményt! Bízom benne, hogy a január 5-i hazai tornán folytatni tudjuk ezt a jó sorozatot.

Eredmények:

DSE Röplabda Akadémia 1 – Felsővárosi Fésüs RAF 2 1-2 (21-25, 21-25, 25-15)

DSE Röplabda Akadémia 1- PTE PEAC 3-0 (25-16, 25-9, 25-15)

DSE Röplabda Akadémia 1- RÖAK Kaposvár 3-0 (25-18, 25-23, 25-16)

Elődöntő:

DSE Röplabda Akadémia 1 – Kalocsa 0-2 (18-25, 22-25)

Bronzmérkőzés:

DSE Röplabda Akadémia 1 – Felsővárosi Fésüs RAF 2 2-1 (25-23, 6-25, 25-18)

 

A csapat tagjai:

Simon Réka, Csizmadia Maja, Tomanóczy Eszter, Váradi Arabella, Gurits Anna, Kotaszek Rebeka, Pajor Alexa, Tóth Hajnalka

A DSE Röplabda Akadémia 2-es csapatának a Kalocsai SE, a Felsővárosi Fésüs RAF 1, és a DÁG KSE voltak csoport ellenfelei. A lányok végül a hetedik helyezést érték el, amely igen példamutató a jövőre nézve.

 

Eredmények:

DSE Röplabda Akadémia 2 – Kalocsa 0:3

DSE Röplabda Akadémia 2 – Fehérvár 0:3

DSE Röplabda Akadémia 2 – Dág 1:2

DSE Röplabda Akadémia 2 – Pécs 2:1

 

DSE Röplabda Akadémia 2 csapata: Mező Anna Sára, Klauz Emese, Jancsovics Jázmin, Gecse Janka, Tóth Nikolett, Trenka Barbara, Nagy Sarolta.

Dolmán Viktor: Nagyon büszke vagyok a lányokra. Más számára a hetedik hely nem nagy dolog, de ennek a fiatal, és még rutintalan csapatnak óriási siker, hogy szetteket és mérkőzéseket tudtunk nyerni.  A csoportban sajnos az utolsó helyen végeztünk, de szetteket tudtunk nyerni nálunk jóval erősebb csapatok ellen. A hetedik helyért a Pécs ellen léptünk pályára, ahol az első szettben simán tudtunk nyerni, viszont a második szettet könnyedén oda ajándékoztuk az ellenfélnek. A harmadik szettben ellentmondást nem tűrően küzdöttek a lányok, amely a győzelmet jelentette.

Vissza