news-hero
Felnőtt

Fontos Dunaferr siker!

A férfi röplabda bajnokság első osztályában a Dunaferr SE négy szettes mérkőzésen idegenben győzött a SZESE Győr ellen, így visszavette harmadik helyét a csoportban. Nagyon fontos meccsen lépett pályára Győrben a Dunaferr SE NBI-es röplabda csapata, mely igazi hatpontosnak volt mondható, hiszen a harmadik helyezett találkozott a negyedikkel. Mivel a mieink voltak helyezés hátrányban, így mindenképpen azt vártuk el Tomanóczy Tibor tanítványaitól, hogy a maximumot adják ki magukból. Nem indult rosszul számunkra az összecsapás még annak ellenére sem, hogy csupán két pontos előnyt szereztünk a nyolc percnyi játék után (8-10), hiszen a legfontosabb az előny magunkhoz ragadása volt. A folytatásban felváltva estek a pontok, majd sajnos kétszer rontottunk, így utolért bennünket a SZESE (16-16). A következő labdamenetek után egyik csapat sem tudott igazán előnyt kovácsolni magának, ennek ellenére mi kerültünk minimális lépéselőnybe a szett hajrájában (20-21). A végjáték nagyon izgalmasan alakult, szerencsére azonban az előnyünk megmaradt, melyet a legvégén kettőre tudtunk növelni (24-26), ezzel megnyerve az első felvonást.

 

A második szett elején beragadtak fiataljaink, és villámgyorsan négypontos hátrányba kerültek (7-3). A folytatásban azonban nemhogy a felzárkózás, a hátrány csökkentése sem sikerült, ezzel együtt tovább nőtt a hátrányunk (14-7). Ez pedig a játéknak ebben a szakaszában már jelentősnek mondható, így nagyon kellettek volna a gyors, rövid játéklefolyású pontok. Össze is kapták magukat a mieink, akik öt pontot szerezve megkezdték a felzárkózást (15-12). Ekkor azonban megint hullámvölgybe kerültünk (21-15), amelyből már nem volt visszaút, és egyenlített a Győr (25-17). A következő szett létfontosságú volt mindkét csapat számára, hiszen aki itt előnybe kerül, azt már csak egy lépés választja el a győzelemtől. Ennek megfelelő koncentrációt láthattunk mindkét oldalon, viszont előnyt nekünk sikerült kovácsolnunk. Remekül működött ekkor csapatunk mind védekezésben, mind támadásban egyaránt (7-10). Ekkor nagyon elkapta a fonalat csapatunk. Szebbnél szebb pontokat szereztünk, és szó szerint állva hagytuk a hazaiakat (9-18). Ekkor arra kellett ügyelni, hogy ne kövessünk el olyan hibát, amely miatt elhihetik a győriek, hogy felzárkózhatnak. Ez nem minden esetben sikerült, mivel a SZESE gyorsan szerzett öt pontot, miközben nekünk csak kettőt sikerült (14-20), ekkor azonban megint összekapták magukat Tomanóczy Bálinték, hogy az előnyt megőrizzék (17-23). A vége ettől függetlenül nagyon izgalmassá vált, hiszen sajnos nem sikerült könnyen behúzni a végét, de végül csak mi örülhettünk (22-25).

Jöhetett a negyedik felvonás. Ekkor már a biztos pontszerzésünk megvolt, ez azonban a harmadik hely visszaszerzéséhez nem volt elég, hiszen azt csak győzelemmel lehetett visszavenni, így nagyon oda kellett figyelni a folytatásra. Fiaink az előnyt gyorsan megszerezték, majd meg is tartották (8-11), de az előző szett tanulságait levonva tudható volt, hogy a Győr nem fogja ezt annyiban hagyni. Viszont Hatvany Zsolték felkészültek erre, és rátettek még egy lapáttal (9-14). Nagyon úgy tűnt, hogy a piros-fehérek nem szerettek volna még egy öt szettes csatát, és végre a három pontnak is örülni szerettek volna, mivel olyan megoldásokat láthattunk tőluk, amelyeket nem tudtak lekövetni a hazaiak (11-18). Egyre közelebb kerültünk az idegenbeli bravúrhoz (19-14), de figyelni kellett arra, nehogy a végén baj történjen. A 21. pontunk talán a meccs legszebb pontja volt (15-21), de a 23. is hosszú labdamenet után lett a miénk (15-23). A befejezéshez azonban kellett a koncentráció, mellyel ezúttal nem volt gond (15-25), így a három pontot begyűjtő Dunaferr visszaelőzte a tabellán a Győr együttesét.

 

 SZESE Győr – Dunaferr SE 1-3 (24-26, 25-17, 22-25, 15-25)

Vezették: Nagy Lajos Zoltán és Farkas László

SZESE Győr: Földes Tamás Péter, Leiner Péter, Szántósi Bence, Falvay Balázs, Biró Bence György, Flachner Kornél, Lengyel Tamás (liberó). Cserék: Csank Bence, Mészáros Balázs, Bicskó Dániel, Apáti Bence. Vezetőedző: Fehér Tibor

Dunaferr SE: Tomanóczy Bálint, Csizmadia Tamás Martin, Hatvany Zsolt, Iván Bence, Matyiák Árpád, Mihucz Csaba, Sárközi Kálmán (Liberó). Cserék: Laczi Dominik, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Iván Gergő, Móró Ákos. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Vissza