news-hero
Felnőtt

Fordított és győzött a Kecskemét

Nagyszerűen kezdte a Kecskemét elleni derbit a DKSE, de a végén a KRC-é lett a három pont.

A DKSE férfi röplabdázói ezúttal Kecskeméten léptek pályára az Extraliga kvalifikációs kör második fordulójában. Igazi presztízs csata volt várható a riválisok között, hiszen a papíron ez a két csapat tűnik a legerősebbnek, így várhatóan köztük dőlhet majd el az első hely sorsa. Ráadásul volt miért törleszteni a DKSE-nek, mivel az Extraliga alapszakaszában a Kecskemét mind Dunaújvárosban (2:3), mind hazai pályán (3:1) legyőzte Tomanóczy Tibor tanítványait.

Bohnicsek két remek pontjával indult a találkozó (0:2), majd a folytatásban is a Dunaújváros irányított. Boa és Tomanóczy remek megoldásai után már három pontosra nőtt az előnyünk (2:5), ekkor azonban rákapcsoltak a hazaiak, akik gyorsan egymás után öt pontot szerezve átvették a vezetést (7:5). A folytatásban sikerült utolérni a Kecskemétet (7:7), majd felváltva estek a pontok. Ezt követően villámgyorsan öt pontot szerezve visszavette a vezetést a DKSE (10:15), mely hazai időkérést eredményezett. Dávid Zoltán vezetőedző szavai után kissé felzárkózott a KRC (14:17), de Tomanóczy Bálint pontja után ismét ötre nőtt a különbség (15:20). Ezt a szett végéig meg tudták őrizni a fiúk, így a vége sima lett (20:25).

Fordulás után várható volt, hogy rákapcsol a Kecskemét, melyre felkészültek Boa Szabolcsék, akik minden hazai pontra ponttal válaszoltak (4:4). Ezt követően azonban fordult a kocka, és Nagy József remek játékának köszönhetően meglépett a hazai csapat (8:4). Erre nem tudtak reagálni az újvárosi fiúk, melyet kihasznált a Kecskemét (11:6). A folytatásban tartotta előnyét Dávid Zoltán csapata (14:9), melyre Tomanóczy Tibor kettős cserével reagált. Ez úgy tűnt használt, hiszen a hátrány kettőre csökkent (15:13). Ez azonban közte is maradt (19:17), ráadásul a 20. pontot a KRC érte el előbb (20:17). A végjáték ezúttal Gebhardt Norbertéknak sikerült jobban, akik ezzel egyenlítettek (25:18).

A harmadik szett elején nagyon kellett koncentrálnia csapatunknak, hiszen a lélektani előny a Kecskemétnél volt. A meccs addigi leghosszabb labdamenetét a KRC nyerte (2:2), majd megint Nagy József mutatta be klasszisát (4:3). Ekkor azért kellett a nagy odafigyelés, nehogy ellépjen a KRC, hiszen azt az előző szett bizonyította, hogy a négy, öt pontos különbséget nem lehetett ledolgozni (7:5). Ekkor Krupánszkit nem sikerült blokkolni, majd Kaszap is pontot szerzett, melyre újvárosi cserékkel válaszolt Tomanóczy Tibor (10:6). Ez jótékonyan hatott, hiszen a négypontos hátrány kettőre csökkent (11:9), majd a csereként beállt Mészáros blokkja után már csak egy volt közte (12:11). Ennél közelebb azonban nem sikerült közelebb érni, ráadásul Gebhardt Norbert remek pontja után ismét jelentősebb lett a hátrányunk (15:12). Innen próbált meg felzárkózni a DKSE, mely úgy tűnt sikerülhet (19:18). A hazaiakat sikerült utolérni (19:19), majd le is hagyni (19:20), de újabb pontot nem tudtunk közé tenni. A végjáték elején, 21-20-as állásnál Tomanóczy Tibor kért időt, ezzel azonban nem sikerült kizökkenteni a KRC-t (23:21), akik szettlabdáig jutottak (24:22), majd egy hiba után megszerezték a 25. pontjukat is (25:22).

Az újabb térfélcsere után a Kecskemétnek jött ki jobban a lépés (4:2), majd jöttek Majoros Balázs pontjai, melyekkel egyenlő lett az állás (4:4). Tomanóczy blokkja után maradt a döntetlen (7:7), viszont a tízediket Rabeka szerezte (10:8). Ám a hátrányt ledolgozta a DKSE (11:11), melyet követően felváltva estek a pontok (15:15). A szett utolsó harmadára maradtak az izgalmak, melyben egyik csapat sem tudott előnyt kiharcolni (18:18), majd a hazaiak légiósai hozzátették a magukét (20:18). Ezt kiegyenlítette a DKSE (20:20), ám rákapcsolt a Kecskemét (23:20), és állva hagyta az újvárost (25:20), ezzel megszerezve a győzelmet.

 

Kecskeméti RC – DKSE 3:1 (20:25, 25:18, 25:22, 25:20)

Vezették: Kiss Zoltán Attila és Selega Balázs

Kecskeméti RC: Nagy József, Gebhardt Norbert, Krupánszki Olivér, Kaszap Tamás, Rabeka Aliaksei, Argilagos Sogo Yusnaikel, Stréli Attila Bence (liberó). Cserék: Horváth Bálint, Szabó Bence, Szabó Kornél, Kandulinski Pavel, Tüske Bence Márk (liberó).

Vezetőedző: Dávid Zoltán

DKSE: Ethan William Garrett, Ambrus Bence, Bohnicsek Szilveszter, Boa Szabolcs, Tomanóczy Bálint, Duman Hüseyin Batuhan, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Balázs Bálint, Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint, Mészáros Dömötör, Majoros Balázs, Sümegi Kristóf András (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

Vissza