news-hero
Felnőtt

Fordulatos meccsen nyert a Kecskemét

Öt szettes, fordulatokban bővelkedő mérkőzésen győzte le a Kecskemét a DKSE gárdáját.

A rájátszás újabb körével, az 5-8. helyért tartó párharccal folytatódott az Extraliga küzdelemsorozata. A Dunaújváros azzal a Kecskeméttel került párba, amely a jelenleg nagyszerű formát mutató MAFC-tól szenvedett az előző körben vereséget. A valamely csapat harmadik győzelméig tartó párharcban a KRC a sorozat esélyese, akik eddig az idei kiírásban minden alkalommal győztesen hagyták el ellenünk a pályát. Ma ráadásul a pályaelőny is Nagy József csapatánál volt.

Argilagos vezérletével azonnal bekezdett a KRC (5:2), de a mieink sikeresen reagáltak erre, és Pavliuk pontjainak köszönhetően megkezdték a felzárkózást (7:6). Egyenlíteni azonban nem sikerült, így folyamatosan mentünk az eredmény után (11:8). A három, négy pontos különbség állandósult a két csapat között (15:11), majd miután ez hatra nőtt, Tomanóczy Tibor kikérte első idejét (17:11). A Kecskemétet ez nem zavarta meg, akik előnyüket tovább növelve nyerték meg az első szettet (25:17).

Fordulás után ugyan jól kezdtünk (3:3), a folytatás azonban koránt sem volt ilyen remek (8:3). Jött is az első időkérés, amely után sikerült felzárkóznunk, majd egyenlítenünk is (9:9). 11:12-nél Pavliuk pontjával átvettük a vezetést, az azonban nem tartott sokáig, mivel a KRC 13-nál egyenlített (13:13). Ettől kezdve izgalmassá vált a szett, hiszen felváltva estek a pontok (16:16). Ebből az állásból azonban nem sikerült tovább forognunk (20:16), ami ekkor nagy hátránynak tűnt. Fiaink ismét magukra találva szorossá tették a végjátékot (24:24). Több szettlabdát hárított a Kecskemét, végül azonban Farkas László sánca döntött (26:28).

A harmadik szett pontváltásokkal indult (5:4), ahol egyik csapat sem tudott jelentős előnyt szerezni (8:7). Igen izgalmassá vált a derbi, hiszen az első szettben elszenvedett vereséget követően nagyszerűen vettük fel a meccs ritmusát, melynek köszönhetően két pontos előnyt harcoltunk ki (10:12). Nagy József időkérését követően egyenlítettek a hazaiak (12:12), azonban tovább tartott a mieink koncentrált játéka (14:16). Pavliuk szállította a pontokat (16:18), és a végjátékra is mi érkeztünk előnnyel (17:20), melyt megtartva végül ukrán légiósunk zárt le (20:25)!

A negyedik szett hidegzuhanyként indult (3:0), és a folytatás sem volt jobb (7:2). Ezt a hazai menetelést próbálta meg megállítani időkéréssel és cserével Tomanóczy Tibor, sajnos sikertelenül. Nagyon nagy hátrányba kerültünk már a szett elején (10:2), így jöttek az újabb cseréink (12:5). A pályára lépő fiataljaink összeszedték magukat, és csökkentették a hátrányunkat (15:10), de négynél közelebb nem tudtunk zárkózni (18:14). A végére ráadásul rákapcsolt a Kecskemét (22:14), akik szettgyőzelmükkel kiegyenlítettek (25: 19).

A döntő szett elején hátrányba kerültünk (4:2), melyet nem tudtunk ledolgozni (8:4). Argilagos pontja után Tomanóczy Tibor időkérése következett (9:5), de megújulnunk nem sikerült. A végére megnyugtató előnyt kidolgozó hazaiak végül 15:8-cal zárták le a mérkőzést, ezzel lépéselőnybe kerülve a három győzelemig tartó párharcban.

Tomanóczy Tibor vezetőedző:Nagyon örülök annak, hogy tudtunk 2:1-re vezetni, mely remélhetően erőt ad a következő mérkőzésre. Bízom abban, hogy a folytatásban meglepetésre is képesek leszünk. Gratulálok a csapatomnak, akiket így még nem láttam játszani!

 

Kecskeméti RC – DKSE 3:2 (25:17, 26:28, 20:25, 25:19, 15:8)

Vezették: Mezőffy Zsolt Tibor és dr. Árpás Krisztina, vonalbírók Bibók Ferenc, Filibér Tamás Sándor

Kecskeméti RC: Gebhardt Norbert, Sidiropoulos Dimitri, Tomanóczy Bálint, Baserio Angel Bello Carlos Daniel, Fundora Travieso Lázaro Raydel, Argilagos Sogo Yusnaikel, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Szabó Alpár József, Török Soma, Kiss Bendegúz, Palánkai-Omoshebi Zachary, Bogdán Bence, Kasnyik Bence, Török Zsombor (liberó). Vezetőedző: Nagy József

DKSE: Farkas László, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Laczi Dominik, Hatvany Zsolt, Kecskeméti Bálint Olivér, Sümegi Kristóf András (liberó). Cserék: Tóth Kristóf, Gutierrez Dufour Mauricio, Tajti Olivér, Winter László Zétény, Juhász Barnabás (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

 

A Férfi Extraliga 5-8. párharcának további menetrendje (a párharc valamely fél harmadik győzelméig tart):

 

  1. április 15. péntek 19:00 DKSE – Kecskeméti RC

Helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok

  1. április 17. vasárnap 18:00 Kecskeméti RC – DKSE

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok Kecskemét

  1. április 21. csütörtök (amennyiben szükséges) 19:00 DKSE – Kecskeméti RC

Helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok

  1. április 24. vasárnap (amennyiben szükséges) 18:00 Kecskeméti RC – DKSE

Helyszín: Messzi István Sportcsarnok Kecskemét

 

 

 

Vissza