news-hero
Felnőtt

Fordulatos mérkőzésen győzött a Miskolc

Három szettes mérkőzésen, férfias küzdelem után szenvedett vereséget csapatunk Miskolcon.

A tabellán két hellyel előttünk álló Miskolc otthonában lépett pályára fiatal csapatunk. Tomanóczy Tibor tanítványai a bizonyítás vágyával utaztak el az Acélvárosba, mely ütközetnek az esélyese a vendéglátó volt. A mieink ráadásul két 24 órán belüli U20-as kiélezett meccsel a lábukban vették fel a kesztyűt.

Ezt a kesztyűt ráadásul nagyon szorosra kötötték a kezükre, hiszen az első szettben kiválóan tartották magukat fiataljaink. Béres Mátyás pontjánál 4-4-et mutatott az eredményjelző, ezt követően azonban Simkóék megléptek négy ponttal (11-7). Itt azonban ritmust váltottunk, és Makó József ász nyitása után egy pontra csökkent a hátrányunk (11-10). A szett hajrájában még ott voltunk a vendéglátók nyakán (21-20), de a vége a Miskolcnak sikerült jobban (25-22).

A második szettben tartottuk a tempót, a lendületünk is megmaradt, így továbbra is szoros volt a csata. Hiába húztak el Kozsláék több ponttal (6-2), fiaink innen felzárkóztak, és szorossá tették az állást (12-11). Ez egyenlítés nem sikerült, ráadásul újra négypontos előnyt dolgozott ki a MEAFC (15-11). Megpróbáltunk innen felállni, ám egy-egy hiba miatt ez nem sikerült (17-12). Cserép Tamás beállítása hozott három pontot (17-15), így bízhattunk a szoros végjátékban. Ez létre is jött, hiszen 20-19-nél csak egy pont volt a hátrányunk! Itt megtorpantuk, de nem adtuk könnyen magunkat (23-20), a végét azonban nem bírtuk (25-20).

Fordulás után mi lettünk a kezdeményezők (2-4), ráadásul a vezetést folyamatosan meg tudtuk tartani (6-7). Ezt követően fordult a kocka, miután a Miskolc zsinórban három pontot szerzett (10-8). Farkas László lendült be alaposan, aki két pontot szerezve egyenlített (10-10), ami újabb fordulatot hozott, hiszen Juhász Barnabás ász nyitása után megint nálunk volt a lépéselőny (11-13). Ebben az állásban sajnos megragadtunk, míg a hazaik sorra hozták pontjaikat (17-13). Innen még feljebb tudtunk ugyan zárkózni (20-17), de a meccs újabb fordulatot nem hozott, ami így a hazaiak győzelmét jelentette (25-22).

MEAFC-Peka Bau – DKSE 3-0 (25-22, 25-20, 25-22)

Vezették: Nagy Zsombor és Szarka János István

MEAFC-Miskolc: Simkó Dániel, Kozsla Ádám, Komlósi Márk, Kannellopoulos Georgios, Árva Milán, Csizmadia János, Dudás Tamás (libero). Cserék: Gombkötő Ábel Marcell, Kovács Zoltán Béla, Faragó Bence, Kapusi Zoltán, Fenyvesi Dániel István. Vezetőedző: Varga László, másodedző Barócsi Ákos

DKSE: Béres Mátyás, Németh Zoltán, Makó József Gábor, Kisházi Valentin, Juhász Barnabás, Farkas László, Kuti Márk (libero). Cserék: Cserép Tamás, Peredi Zoltán, Herceg Kristóf, Papp Tamás Kristóf. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző: Engyel László

 

Vissza