news-hero
Felnőtt

Gratulálunk Bálint!

Gyakran felteszik a kérdést, hogy ki nevezhető tehetségnek? Vajon az a fiatal-e, aki a korosztályos válogatottig jut el, vagy az, aki a felnőtt válogatottban is be tud mutatkozni, és ott maradandót alkotni? A kérdésre nem nekünk kell megadni a választ, azokra a fiataljainkra azonban büszkék vagyunk, akik a felnőtt nemzeti válogatottba is meghívást kapnak. Így van ez akkor is, ha – Tomanóczy Bálint személyében – jelenleg más csapatban pallérozódnak, és akkor is, ha a DSE Röplabda Akadémia játékosai. Ez jelenleg Kecskeméti Bálintra vonatkozik, akit hatalmas megtiszteltetés ért, hiszen bekerült a válogatott keretébe.

Mint azt a röplabda szövetség honlapján olvashattuk, a jelenlegi felnőtt férfi magyar röplabda válogatott szövetségi kapitánya, Koch Róbert a hosszú távú tervezés híve, vagyis olyan fiatalokra számít, akik a bajnokságaikban folyamatosan kiváló játékukkal csapataik húzó emberei tudnak maradni. Ezek alapján hatalmas büszkeség a DSE Röplabda Akadémia és a DKSE Extraligában szereplő csapata számára, hogy fiatal játékosunk, Kecskeméti Bálint is bekerült abba a keretbe, amely legutóbb két mérkőzést játszott Románia legjobbjai ellen.

– Bálint, hogyan fogadtad a felnőtt válogatott behívóját?

– Meglepett elsőre, hiszen az nagy vágyam volt, hogy kapjak meghívót a felnőtt keretbe. Azonnal nagyon izgatott lettem.

– Mit jelent ez számodra?

– Hatalmas megtiszteltetés, hogy részt vehettem ezen a hat napon, még akkor is, ha ez nem a szűk utazó keretet jelentette.

– Hogyan fogadtak a többiek?

– Nagyon befogadóak voltak, mindenben segítettek.

– Hogyan érezted magad?

– Nagyon jó volt, hogy megismerkedhettem számomra látásból már ismert játékosokkal kicsit közelebbről. Az edzések is jó hangulatban teltek, sok mindent tanultam ezalatt a hat nap alatt.

– Mennyire ért váratlanul, hogy nem léptél pályára a Románok elleni mérkőzéseken?

– Nem ért váratlanul. Reméltem, hogy mivel ez egy fiatal keret fognak játéklehetőséget adni, de így is élveztem a mérkőzéseket.

– Volt-e arról szó, hogy a szövetségi kapitány mit vár el tőled?

– Nem volt szó egyéni teljesítményről, felszabadul és élvezetes játékot vártak el.

– Beszéltetek-e arról, hogy a jövőben számít-e rád? Ha igen, milyen teljesítményt vár el tőled?

– Nem volt szó erről. Számomra ez egy pozitív visszajelzés, hogy meghívót kaptam, ezért bízom benne, hogy a közeljövőben kapok majd lehetőséget újra.

– A jövőre nézve jelent-e számodra motivációt, hogy a bajnokságban minél jobb teljesítményt nyújtsál? Ez nem jelent terhet számodra?

– A bajnokság kezdete előtt kaptuk a meghívót, én épp egy edzőmeccsről sétáltam ki, amikor láttam. Az első levélben csak a terv volt leírva, hogy mikorra tervezik a tábort. Azt a meghívót több játékos kapta meg, mint akiket behívtak, bár azt elmondták, hogy a külföldi játékosok valószínűleg nem vesznek majd részt. Ettől függetlenül nem volt biztos, hogy kapok meghívót. Innentől kezdve minél jobb játékra törekedtem.

– Mit vársz el magadtól a felnőtt bajnokság folytatásában?

– Nincsen egyéni célkitűzésem, talán csak annyi, hogy kitűnjek minél jobban a bajnokságban, de még hátra van fél szezon. Minél többet szeretnék fejlődni szezon végére.

– Mit vársz el a csapattól a felnőtt bajnokság folytatásában?

– Jó mérkőzéseket, a cél pedig az extraligában maradás.

 

Vissza