news-hero
Felnőtt

Győzelem a DEAC ellen

Bár az első két szett még szorosan alakult, a harmadikban már nem adott esélyt a Dunaferr a hazai Debrecennek.

A Dunaferr SE Extraligában játszó együttese ezúttal idegenben, a Debrecen ellen folytatta a bajnoki alapszakasz sorozatot. A cél egyértelműen a három pont megszerzése volt, amellyel csapatunk szerette volna folytatni azt a győzelmi sorozatát, mely a bajnokság legelején, a MAFC és a Kazincbarcika ellen volt. Ehhez azonban azt a rutinos játékosokból álló Debrecent kellett legyőznie, amely eddig nem szerepelt túl jól, hiszen a meccset megelőzően a tabella utolsó helyén állt. Ez azonban nem jelentette azt, hogy a mieink könnyű mérkőzés előtt álltak a Bagics Balázs által irányított hazaiakkal szemben, amely az első szettben azonnal láthatóvá is vált.

A találkozó elején a mieink ragadták magukhoz a kezdeményezést, és megléptek két ponttal (3:5). Közben mindkét oldalon becsúsztak hibák, így nyitás rontások is, ennek ellenére az előnyünk megmaradt (6:8). Hubicska egy remek ásszal hozta közelebb a hazaiakat, majd ugyanazzal a lendülettel hozott még egy nyitást (8:8). Ebben az időszakban egymás hibáiból éltek a csapatok, mely a DEAC-nak jött jobban, hiszen utolérték a mieinket (11:11). A folytatásban felváltva estek a pontok (13:14), de az előny, ha minimális is, mindig nálunk volt (13:14). Jól jött Tomanóczy Bálint ásza (13:15), majd Ambrus blokkja, hiszen az előnyünk háromra nőtt (13:16). A végjátékhoz közelítve Duncan volt eredményes, ekkor azonban nagy hajrába kezdett a Debrecen, és 18-nál megint egyenlőt mutatott az eredményjelző. Ekkor jól jött Mészáros rutinja és pontja csakúgy, mint Garretté, amely hazai időkérést eredményezett (19:21). A szett véghajrájában fordítottak a hazaiak (23:21), ám Tomanóczy Bálint remek pontjainak köszönhetően feljöttünk (23:23), majd a vezetést is átvettük (23:24). Mivel nem sikerült kihasználnunk a szettlabdát, jött a ráadás, melynek végén mi örülhettünk (29:31).

Fordulás után is hasonlóan szorosan alakult a csata, mely egészen a végjátékig kitartott. Ekkor azonban a Dunaferr találta meg a jó ritmust, és a sikert hozó játékot (22:25). A harmadik szett elején fej-fej mellett haladtak a csapatok (3:3), mely egészen így volt tíz pontig, hiszen ekkor is döntetlent mutatott az eredményjelző (10:10). A folytatásban viszont a hazaiak kerültek jelentősebb előnybe (13:10), amely azonnal újvárosi időkérést eredményezett. Ekkor Tomanóczy Tibor annyira rendbe rakta a fejeket, hogy sikerült a fordítás (13:14), majd a végjáték előtt előnyünk három, majd öt pontosra dagadt (15:20). A folytatásban is remekeltek a mieink, akik ekkor állva hagyták a debrecenieket (15:23). A legvége már örömjáték lett, csakúgy, mint a győzelmet jelentő 25. pont A Dunaferr ezzel hozta az idegenbeli meccset, így ismét megszerezte a három pontot (17:25).

 

Tomanóczy Tibor vezetőedző: Az első két szett nagyon szoros volt, és nagy csatát hozott. Ami ekkor döntő volt, hogy jó ütemben, jó időben tudtunk fontos pontokat szerezni. A harmadik szettre szétesett a DEAC játéka, így azt könnyedén meg tudtuk nyerni. Fontos győzelmet, ezzel együtt három pontot szereztünk, melyhez gratulálok a csapatomnak!

 

DEAC SNK Kft – Dunaferr SE 0:3 (29:31, 22:25, 17:25)

Vezették: Jámbor Tamás Zoltán és Tillmann Gyula Zsolt, vonalbírók: Szél Márta Judit és Suba István

DEAC SNK Kft: Remete László, Bagics Balázs, Fazekas Balázs Ferenc, Tóth András, Hubicska Patrik, Ádám András, Mészáros Zoltán Imre (liberó),. Cserék: Magyar Tamás, F. Nagy Bence Gábor, Imre Tibor, Csizmadia János, Nagy Attila Ádám (liberó). Vezetőedző: Fodor Antal

Dunaferr SE: Ethan William Garrett, Ambrus Bence, Blain Cranston Duncan, Boa Szabolcs, Tomanóczy Bálint, Mészáros Dömötör, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Hatvany Zsolt, Balázs Bálint, Laczi Dominik, Majoros Balázs. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

Vissza