news-hero
Utánpótlás

Harmadik és hatodik hely az U19-es OIB-n

A DSE Röplabda Akadémia mindkét ifjúsági csapata kitett magárért a Békéscsabán megrendezett Országos Ifjúsági Bajnokság döntőjében.

Az ifjúsági röplabdázók számára a legizgalmasabb hétvégét, a döntőt rendezték meg Békéscsabán. Még mielőtt elkezdődött volna a legjobbak küzdelme már azzal történelmet írt a DSE Röplabda Akadémia, hogy mindkét csapatával bejutott a legjobb hat közé, ahol a Kecskemét, a Kaposvár, a Fésüs és a Szolnok fiataljai vártak rájuk. Miután a két háromfős csoportot kisorsolták, melyet követően az „A” jelűbe a mieink két gárdája és a Szolnok, így a másik ágra a Kaposvár, a Kecskemét és Fésüs került, kezdődtek el a párharcok. A sorsolás szeszélye miatt a két újvárosi gárda egymás ellen kezdett, melyben az 1-es csapat diadalmaskodott. A találkozón azonban az 1-es csapat csapatkapitánya, Tomanóczy Bálint súlyos bokasérülést szenvedett, akire ettől kezdve nem számíthatott Szabó Gábor vezetőedző. Lehet, hogy ezt nem tudták feldogozni fiataljaink, akik a következő meccsen szoros küzdelemben 3-2-re vesztettek a Szolnok ellen, melyet követően a Tisza partiak a 2. számú DSE-t 3-1 arányban múlták felül. A szombati játéknapon a keresztjáték következett, ahol a DSE 1 könnyedén verte a székesfehérváriakat (3-0), míg a Kaposvár hasonló könnyedséggel győzte le a DSE 2-őt (3-0). Még ezen a napon rendezték meg az elődöntőt, melybe a Kecskemét és a DSE 1-es együttese került. Ezen a találkozón sajnos nem sikerült bravúrt véghezvinni, így a döntőbe a KSEI jutott. Vasárnap kerültek megrendezésre a helyosztók, ahol a Bartal Gergely által irányított fiatal csapatunk szoros meccsen kapott ki a Fésüstől (2-3), míg a bronzmeccsen a Szabó Gábor fiai visszavágtak a Szolnoknak a csoportkörben elveszített mérkőzés miatt, melyet hatalmas csatában nyertek meg 3-2-re. Összesítésben így a DSE 1. a harmadik, míg a DSE 2. a hatodik helyen zárta a 2018-2019-es bajnoki évadot.

Szabó Gábor edző, DSE 1.: Tomanóczy Bálint sérülése nagyon meghatározta a hétvégi teljesítményünket, hiszen voltak köztünk olyanok, akik ezt nem tudták kellően feldogozni. Itt nem kifejezetten a játékára gondolok, hanem a személyére, hiszen ő a csapat kapitánya. Ennek tükrében azonban a fiúk kihozták magukból a lehető legtöbbet, mellyel sikerült elérni azt, hogy éremmel zártunk. Ezt ők most még nem biztos, hogy a helyén tudják értékelni, de később biztosan büszkék lesznek rá. Úgy érzem, hogy amennyiben minden sikerült volna akkor maximum egy hellyel tudtunk volna előrébb végezni. Azt sajnálom, hogy a csoportkörben nem sikerült legyőznünk a Szolnokot, azonban a bronzmeccsen sikerült nekik visszavágnunk, ami hatalmas fegyvertény. Jó úton haladtunk az idén, és még mindig fiatalok vagyunk, ami azt jelenti, hogy a jövő évi bajnokságban még előrébb végezhetünk, hiszen amíg tőlünk csupán két játékos „öregedik” ki, addig például a Kecskemétből és a Kaposvárból szinte a teljes csapat. Azt is megtapasztaltuk, hogy miben kell fejlődnünk, hiszen több olyan hibát vétettünk, melyeket ki kell tudnunk javítanunk. De javítanunk kell azon is, hogy a játékunk ne legyen hullámzó, és el kell gondolkodnunk arról, hogy a következő évben is kettő csapattal induljunk-e, vagy egy nagyon ütőképessel. Erre azért kell figyelnünk, mivel a hosszú idény miatt több sérülés történt, amely miatt nem tudta mindenki a maximumát nyújtani.

Bartal Gergely edző, DSE 2.: Történelmi pillanat, hogy az akadémiánk az OIB döntőjében két csapattal is képviselhette magát. Játszottunk nagyon sima meccseket, ott sajnos a korkülönbségek kijöttek, melyekre számítottunk is. Viszont két jó meccset is vívtunk a Szolnok és a Fehérvár csapatai ellen. Az országban a hatodik helyezett csapat lettünk, így emiatt nincs okunk szégyenkezni. A koncentrációval, de leginkább a nyitásainkkal nem voltam elégedett. Tudjuk a hibáinkat, ezeket a jövő héten orvosoljuk. Nagyon jó célt szolgált ez a torna a jövő héten megrendezendő U17-es nyíregyházi döntő előtt. A játékosok megkapták a terhelést, a mérkőzésszámot. Reményeink szerint alázattal, nagy figyelemmel, és acélos akarattal újabb szép eredményt érhet el majd a DSE Röplabda Akadémia. Köszönjük a szülőknek a helyszínen illetve a távolból is a bíztatást, akik lélektani pillanatokban segítettek minket a minél jobb eredmény elérésében.

A DSE Röplabda Akadémia 1. csapata: Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Majoros Balázs, Quintz Tamás, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Szabó Gábor

A DSE Röplabda Akadémia 2. csapata: Lombos Gábor, Dulcz Bende Levente, Amdegha Ádám, Tamási Dávid Marcell, Balázs Bálint, Tajti Olivér, Bozóki Bendegúz, Kecskeméti Bálint Olivér, Juhász Barnabás, Pukánszky Bálint, Sümegi Kristóf András, Simon Richard. Vezetőedző: Bartal Gergely

Eredmények:

Csoportmérkőzések:

DSE Röplabda Akadémia 1. –  DSE Röplabda Akadémia 2. 3-0

Szolnoki Sportcentrum – DSE Röplabda Akadémia 1.  3-2

DSE Röplabda Akadémia 2. – Szolnoki Sportcentrum 1-3

Keresztjáték:

DSE Röplabda Akadémia 1. – Felsővárosi Fésüs RAF 3-0

RÖAK-FINO – DSE Röplabda Akadémia 2. 3-0

Elődöntő:

Kecskeméti RC – DSE Röplabda Akadémia 1. 3-0

Ötödik helyért:

Felsővárosi Fésüs RAF – DSE Röplabda Akadémia 2. 3-2

Harmadik helyért:

DSE Röplabda Akadémia 1. – Szolnoki Sportcentrum 3-1

 

A bajnokság végeredménye:

  1. Kecskeméti RC
  2. RÖAK-FINO
  3. DSE Röplabda Akadémia 1.
  4. Szolnoki Sportcentrum
  5. Felsővárosi Fésüs RAF
  6. DSE Röplabda Akadémia 2.

 

 

Vissza