news-hero
Felnőtt

Három szettben győzött a Miskolc

A DKSE NBI-es röplabda csapata a rájátszás középszakaszában a Miskolc otthonában három szettes vereséget szenvedett.

A DKSE NBI-es csapata ezúttal a középszakaszt vezető Miskolc otthonában lépett pályára. Nehéz mérkőzés elé nézett csapatunk, hiszen ahhoz a Miskolchoz látogatott, amely a Vidux-Szeged gárdája előtt két ponttal vezette az NBI középszakaszát. Ezek alapján egyértelműen a jelenleg jobb formát is mutató MEAFC volt a találkozó esélyese, melyet csak megerősített az a tény, hogy a középszakasz újvárosban lejátszott meccsét a miskolci gárda nyerte 3-1 arányban.

Raidel nyitásrontással kezdődött az első szett, majd Szalai blokkolt nagyszerűen. Kisházi remek védekezéssel vetette észre magát, de ez is kevés volt ahhoz, hogy a MAFC ne vegye kezébe az irányítást (6:4). A két pontos előny birtokában a hazaiak egyre magabiztosabbá váltak (8:5), és az távolság egyre nagyobb lett a csapatok között (12:7). Tomanóczy Tibor időt is kért, de a legnagyobb problémánk nem a hátrány ledolgozása, hanem Pavliuk sérülése volt (18:14). Velychko Bohdan váltotta sérült játékosunkat, aki jól szállt be, a különbség csökkentéséhez azonban nem sikerült hozzátennie (21:17). Jött a második időkérésünk, de ez sem segített, és a Miskolc behúzta az első szettet (25:18).

Fordulás után ismét a hazaiak irányítottak (4:3), akik a folytatásban is kézben tartották a meccset (8:7). Itt egy fordulópont következett, hiszen meglépett a Miskolc (12:8). Feladót cserélt együttesünk, Juhász jött Tóth helyére, a hátrány azonban nem csökkent (14:9), sőt egyre jobban ellépett a MEAFC (16:10). Sorozatos cserékkel próbált meg frissíteni Tomanóczy Tibor, de ez most nem segített (19:15), és a végét simán hozták a hazaiak (25:20).

A harmadik játékra nagyon összekapták magukat a mieink, hiszen ezúttal sokáig nem a hazaiaknál, hanem nálunk volt az előny (10:12), viszont ennél az állásnál beragadtunk, így egyenlített, majd fordított a sárga-kék gárda (15:13). Tomanóczy Tibor ekkor az első idejét kérte ki, sajnos azonban nem tudtunk ismét lendületet kapni, ezt pedig alaposan kihasználták Kovács Zoltánék, akik a hajrára már hat pontos előnyt harcoltak ki (21:15). A szett végére nem maradt kérdés, hogy ezt a mai meccset melyik csapat nyeri, hiszen Bagó László tanítványai magabiztosan zárták le a harmadik szettet, ezzel együtt a találkozót (25:19).

MEAFC-Miskolc – DKSE 3-0 (25:18, 25:20, 25:19)

Vezették: Csizmarik József és Suba István

MEAFC-Miskolc: McLaughlin Marc, Kozsla Ádám, Komlósi Márk, Kovács Zoltán Béla, Árva Milán, Csizmadia János, Karóczi Szabolcs (liberó). Cserék: Kapusi Zoltán, Simkó Dániel, Oláh Mózes, Szabó Péter Gergő, Tóth Tibor (liberó). Vezetőedző: Bagó László, másodedző: Barócsi Ákos

DKSE: Tóth Kristóf, Pavliuk Vladyslav, Kisházi Valentin, Quintana Hechavarria Rajdel,  Szalai Kristóf, Winter László Zétény, Béres Mátyás (liberó). Cserék: Laczi Dominik, Velychko Bohdan, Göczi Dániel, Juhász Barnabás, Pintér Barnabás, Kuti Márk László (liberó). Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző: Engyel László

 

Vissza