news-hero
Felnőtt

Hatpontos meccs előtt a Dunaferr

A férfi röplabda bajnokság első osztályában a Dunaferr SE ezúttal idegenből, a SZESE Győr otthonából szeretné elhozni a három bajnoki pontot.

Teljes fordulót rendeznek szombaton a férfi röplabda NBI Liga Alapszakaszában, melyben a Dunaferr SE fiataljai ezúttal Győrben szeretnének jó játékkal kirukkolni. A két csapat tabellán elfoglalt helyezései miatt a találkozót joggal nevezhetnék sorsfordítóak, ugyanis a SZESE a harmadik, míg a Dunaferr a negyedik helyen áll. Ez azonban így, ebben a formában csalóka még akkor is, ha mindkét gárdának négy pontja van, mivel a mieink eggyel kevesebb meccset játszottak hétvégi ellenfelüknél. Ez azonban nem jelenti azt, hogy lépéselőnyben lennénk a házigazdákkal szemben. Sőt, talán ennek az ellenkezője az igaz. Ezt a legutóbbi fordulóban elért győri eredményre hivatkozva jelenhetjük ki, akik hatalmas csatában, idegenben győzték le a PTE-PEAC együttesét 3-2 arányban, amely a forduló meglepetése volt. Ez a siker lendületet, tartást ad számukra, így önbizalommal tele várhatják a Dunaferr elleni meccset. A mieink azonban biztosan nem fogják könnyen odaadni magukat senkinek, melynek bizonyítékait láttuk az előző fordulókban.

Ami azonban a heti munkában nehézséget okozhatott Tomanóczy Tibor vezetőedzőnek az az a fáradtság, mely a fiatalokat jellemezheti, hiszen ne feledjük, többségük most tért vissza a három napos országos diákolimpiai döntőről, ahol a srácok ráadásul a Hild és a Pannon színeiben egymásnak ellenfelei voltak. A mieink közül sajnos többen kisebb sérülésekkel, betegségekkel is bajlódnak, ettől függetlenül biztosak lehetünk abban, hogy mindent meg fognak tenni az újabb győzelem érdekében. Vagyis ismét nem várható rövid, sima meccs szombaton 17 órától, de ehhez már hozzászokhattunk, mivel a Liga alapszakaszának mindhárom összecsapásán öt szettes meccseket játszott együttesünk. A győzelem azonban most kiemelten fontos lenne, hiszen a cél az, hogy visszaelőzzük a győri együttest, és fellépjünk a tabella harmadik helyére.

Vissza