news-hero
Felnőtt

Hátrányból fordított és nyert a DSE

Az NBII-es férfi bajnokság középcsoportjának 10. fordulójában a Szolnok fogadta a DSE Röplabda Akadémia U21-es együttesét.

A másodosztályban idegenben, a Szolnok vendégeként lépett pályára a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata. Mivel a mieink a tabella második helyéről várták az összecsapást a hatodik ellen, így az esélyek mellettünk szóltak. Ám ezt csökkentette több játékosunk, alapemberünk hiánya, amely miatt szoros csatát várhattunk. Arra azonban nem, hogy az első szettet azonnal nagy különbséggel veszítjük el. Már az elején hátrányba kerültünk (8-7), melyet ledolgozni nem sikerült (16-14), ráadásként egy hullámvölgy után a távolság egyre nőtt (21-14). Innen nem volt visszaút, és tíz pontos hátránnyal zártunk (25-15). Ez a vereség igencsak felrázta a fiainkat, akik alaposan összekapták magukat. A szett elején tudatosították a Szolnokban, hogy ebben a szakaszban ki a jobb (4-8), és ebből a folytatásban sem engedtek (10-16). Sőt! Még egy lapáttal rátettek (10-19), mely egyenes út volt az egyenlítéshez (12-25). A harmadik felvonásra azonban eltűnt a lélektani előny (8-6), és a Szolnok ismét magára talált (11-8).

Azt azonban, hogy milyen fából faragták a DSE fiait a következő labdamenetek bizonyították, hiszen 16-nál előbb utolérték, majd ezt követően le is előzték a hazaiakat (17-20). Szerencsére ekkor több fordulat nem következett, így ezt a szettet hét pontos előnnyel nyertük meg (18-25), mellyel összesítésben átvettük a vezetést. Abban bíztunk, hogy a következő játék az utolsó lesz, hiszen jól állt bele a DSE ebbe a szakaszba (9-11). A lendületes, erődtől duzzadó csapatmunka sikerét hozat az újabb szép hat pont, miközben csak kettőt kaptunk (12-17). A fiúk a végére sem fáradtak el, és az előnyt tovább növelve simán hozták a szettet (17-25), és összességében 1-3-ra a találkozót.

Szolnoki Sportcentrum NB II – DSE RÖPLABDA AKADÉMIA U21 1-3 (25-15, 12-25, 18-25, 17-25)

Vezették: Szabó Péter és Szarka János István

Szolnoki Sportcentrum NB II: Acsai Bálint Dávid, Nagy Tamás, Békési Gergő Roland, Jacsó Gábor, Hegedűs László, Timár Mike, Oláh Dominik, Fenyvesi Dániel, Fózer Attila László, Molnár Dömötör, Galovicz László, Mészáros Márton (Liberó), Papp Ádám (Liberó). Vezetőedző: Bodonyi Ákos

DSE RÖPLABDA AKADÉMIA U21: Balázs Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Matyiák Árpád, Sárközi Kálmán (liberó). Vezetőedző: Szabó Gábor

 

 

 

 

 

Vissza