news-hero
Felnőtt

Heti mérkőzés összegző 2022. április 21-24.

04. 21. csütörtök

Férfi Extraliga 5-8. negyedik mérkőzés

19:00 DKSE – Kecskeméti RC 0:3

Helyszín: Dunaújváros Sportcsarnok

április 23. szombat

Őryné Merő Nóra U13 OMB II. osztály

Pécsre utaztak a lányok, ahol a középdöntő második fordulójára került sor. Az ellenfelek ismét a Máv-Előre, a Balatonfüred és a PEAC csapatai voltak. A tét nagy volt, hiszen ebben a fordulóban dőlt el, hogy melyik csapatok vehetnek majd részt a május 7.-8.-i miskolci országos döntőn.

A PEAC csapatával kezdtek a lányok. Tőlük az előző fordulóban kikaptunk, azonban most nagyon sima volt a mérkőzés

DSE- PEAC 2-1 (25-10, 22-25, 25-13)

A következő mérkőzésen az a Balatonfüred volt az ellenfél, akit az előző fordulóban legyőztünk. Sajnos ez most nem sikerült, hiába volt nagyon meggyőző a kezdés.

DSE- Balatonfüred 1-2 (25-16, 18-25, 21-25)

A harmadik meccsen az a Máv-Előre következett, akik nagyon sokat javultak a középdöntőre, és eddig minden mérkőzésüket megnyerték. Sajnos ez nem változott most sem.

Máv-Előre- DSE 3-0 (25-15, 25-20, 25-19)

Nagyon érdekesen alakult ez a két középdöntős kör. A Máv-Előre mind a hat mérkőzését megnyerte. A másik három csapat totális körbeverést játszott mindkét helyszínen, így mindháromnak 2-2 győzelme lett. A szettarány, illetve a pontarány döntött. Sajnos ebben mi lettünk a leggyengébbek, így lemaradtunk az országos döntőről.

Johan József vezetőedző: Sajnos nagyon szomorú voltam a nap végén, a hazaút alatt. Ez a csapat sokkal többre volt hivatott, de sajnos ezt nem tudták elhinni, nem tudtak mit kezdeni az esélyességgel. Ez végig jellemezte őket a szezon folyamán. Sokáig vezettük a 16 csapatos alapszakaszt. De végül is ragyogóan zártunk, a negyedik helyen. AZ első két helyezettet kiemelték. A 3.-tól a 10.-ik helyezett nyolc csapatból kialakítottak két négyes csoportot, akik két fordulóban mérkőztek az országos döntőért. Mi egy olyan négyesbe kerültünk, akik mind mögöttünk végeztek az alapszakaszban. Aztán a két forduló után mi lettünk ebből a négyesből az utolsók. Ez nehezen felfogható, elfogadható dolog. Egy szettet kellett volna nyernünk (vagy Fehérváron, vagy Pécsen) két olyan mérkőzésen, ahol az első szettben magabiztosan vertük az ellenfelet. Azonban mindkét esetben olyan döbbenetes változás történt a lányokkal 15-20 perc alatt, ami érthetetlen. Nagyon sajnálom, hogy nem tudtuk elérni azt a célt, ami a kezünkben volt. Ez a csapat nagyon megérdemelte volna, de sajnos a számok makacs tények. Ami pozitívum volt, hogy egy új játékos (Kun-Gerendás Rebeka) be tudott mutatkozni a tornán, és nagyon bíztatóan teljesített. Köszönöm a lányoknak az egész éves munkát. Még nagyon sok sikert kívánok a csapat Dózsás tagjainak a Diákolimpiai szerepléshez.

DSE Röplabda Akadémia: Csicskovics Léna Ágnes, Kun-Gerendás Rebeka, Jákovics Miranda, Grabecz Vivien Noémi, Herceg Antónia, Pécsi Gabriella, Görbe Noémi Eszter, Perdi Nóra, Pádár Lili Zoé, Palotás Amanda, Skanda Vanda Szamanta, Horváthy Zsanna Zsófia. Vezetőedző: Johan József

Helyszín: Pécsi Kodály Zoltán Gimnázium Sportcsarnoka

 

Dunszt Ferenc U13 OMB I. osztály

Pénzügyőr SE A – DSE Röplabda Akadémia 3:0

Dolmán Viktor (vezetőedző): Eljutottunk végre oda, hogy egy hazai pályán játszó bajnok esélyes PSE-t meg tudunk szorítani. Nagyon büszke vagyok a fiúkra!

KESI „A” – DSE Röplabda Akadémia 3:0

Dolmán Viktor (vezetőedző): A regnáló magyar bajnok ellen egyszerűen nem is mertük felvenni a versenyt, túlságosan tiszteltük a Kecskemét csapatát.

Szolnoki SPC – DSE Röplabda Akadémia 2:1

Dolmán Viktor (vezetőedző): Végletekig kiélezett mérkőzésen pár ponttal maradtunk alul egy jó Szolnok ellen. Büszke vagyok a fiúkra, akik ezen a mérkőzésen igazán küzdöttek. Irány az Országos Döntő.

DSE Röplabda Akadémia: Álland Tamás, Téglás Péter, Ádám Robinzon Teodor, Kara Ádám, Németh Barna, Gyarmati-Tóth Martin, Kaszás Ármin, Végső Hunor, Dankó Tamás, Andonov Aleksandar, Csicskovics Márton, Jónás Patrik Zoltán. Vezetőedző: Dolmán Viktor

Helyszín: Pénzügyőr Sportcsarnok Budapest

 

április 24. vasárnap

 U11 Országos Szupermini bajnokság

Sikeres volt az U11-es torna! 30 gyerek, rengeteg szülő, vidám hangulat. És szuper edzők!

10:00 A DSE Röplabda Akadémia Szupermini csapatainak (DSE 1, DSE 2, DSE Dózsa „A”, DSE Dózsa „B”, DSE Dózsa „C”) bajnoksága

Helyszín: Dózsa György Általános Iskola

 

Vissza