news-hero
Utánpótlás

Heti mérkőzés összegző 2022. március 26-27.

2022. március 27. vasárnap

Torma Ágnes U19 OIB II. osztály

U19-es lányaink a nyugati helyosztó első tornáján vettek részt, melyet a Dózsa Iskolában rendeztük.

Első mérkőzésünket a bajai Sugovica SE ellen kezdtük és rendkívül koncentráltan, helyenként jó játékkal nyertük meg mindhárom szettet. Következett a szombathelyi SzOESE csapata, mellyel már két alkalommal találkoztunk, egymás elleni mérlegünk 1 győzelem és 1 vereség. A korábbi tornákkal ellentétben, ahol csak egy mérkőzésre, szettre tudtunk odafigyelni, most a második mérkőzésen és az összes szettben koncentráltan, jól játszva sikerült megnyerni a párharcot.

Szabó Gábor vezetőedző: Az egész csapat dicséretet érdemel. Végig összpontosítva, fegyelmezetten játszottak. A nyitásaink és a nyitásfogadásaink is rendben voltak. Sikerült mindenkinek játéklehetőséget adnom. Külön öröm, hogy 4 hónap után Pász Rebeka felépült sérüléséből és újra a pályán lehetett.

Eredmények:

10:00 DSE Röplabda Akadémia – Sugovica SE 3:0

13:00 DSE Röplabda Akadémia – SZOESE 2:1

Játékosok: Novák Melitta, Pász Rebeka, Csizmadia Maja, Kiszl Viktória, Kulics Petra, Szilágyi Ágnes, Végh Dóra, Baksa Alexandra, Kovács Dominika, Gurics Anna. Vezetőedző: Szabó Gábor

 

Tarnawa Ferdinánd U19 OIB I. osztály

A juniorok után az ifik is az Országos Döntőben!

Az utolsó ifi forduló előtt már a Magyar Röplabda Szövetség is lehozta, hogy nem lehet már meglepetés az országos döntőre kijutó csapatok között, így ezeknek a fényében utaztunk el vasárnap a kaposvári rendezésű tornára. A fordulón szinte a komplett serdülő csapattal vettünk részt, ami nagyon jó felkészülés volt a következő hétvégén megrendezésre kerülő hazai serdülő fordulóra.

RÖAK Kaposvár Fino-DSE Röplabda Akadémia 3:2 ( 26:24, 20:25, 23:25, 29:27, 15:10)

DSE Röplabda Akadémia-Szegedi RSE 3:0 (25:11,25:19, 25:18)

Kövessy Balázs vezetőedző: A hétvégén nyújtott teljesítményre büszke vagyok, hiszen maximálisan végre hajtottunk szinte mindent, amit kértem a játékosoktól. Talán annyi maradt bennem, hogy két mérkőzéslabdáról kaptunk ki a Kaposvár ellen a negyedik szettben, majd az ötödik szettben nem sikerült már motivációt találni.

Az utánpótlás nevelésünk erősségét jelzi, hogy az ifjúsági korcsoportban megrendezett hét fordulóban egy alkalommal szerepeltünk komplett ifjúsági csapattal, illetve a maradék hat fordulóban a serdülő korosztály játszotta a mérkőzéseket. Ráadásul az utolsó forduló előtt már teljesen biztos volt az országos döntőbe való kijutás. Természetesen van még min dolgozni az országos döntőig, amire lesz idő bőségesen, hiszen a Dr. Tarnawa Ferdinánd Országos Ifjúsági Bajnokság döntőjét május 27-29. között fogják megrendezni.

 Eredmények

11:00 RÖAK Kaposvár FINO – DSE Röplabda Akadémia 3:2

12:30 Szegedi RSE – DSE Röplabda Akadémia 0:3

Helyszín: Kodály Zoltán Központi Általános Iskola és Ami Kaposvár, Fő utca 40-44.

DSE Röplabda Akadémia: Peredi Zoltán, Pász Olivér, Gőczi Dániel, Makó József Gábor, Vida Péter Tamás, Szalai Kristóf József, Pintér Barnabás, Béres Mátyás, Kuti Márk László, Tömöri László. Vezetőedző: Kövessy Balázs

Őryné Mérő Nóra U13 leány OMB II. osztály

Az U 13-as lányaink bronzérmet szereztek!

Székesfehérváron került megrendezésre a 7. forduló, melyen a Máv Előre, a Szent Benedek (Balatonfüred), a PTE-PEAC (Pécs) és a DSE mérkőztek meg egymás ellen. Ez a forduló már az országos bajnoki döntőbe jutásról szólt. Az alapszakaszban a 3. helyen végeztek a lányok, azaz kedvező pozícióból indultunk.

Az első meccset a hazaiakkal játszottuk. Már sokszor találkoztunk velük az idény folyamán, és eddig mindig legyőztük őket. Sajnos most megszakadt ez a folyamat. Hiába volt a jó kezdés, a végjátékot elveszítettük.

DSE- MÁV Előre 1-2 (25-22, 12-25, 17-25)

A második mérkőzésen a Balatonfüred következett. Ezen a meccs fordítva sikerült, a végjátékban is rendben voltak a lányok, sikerült a győzelem.

DSE- Szent Benedek 2-1 (25-17, 23-25, 25-21)

A harmadik mérkőzésen a Pécsiek voltak az ellenfelek. A nagyon magabiztos első szett után érthetetlen visszaesés történt, így fájó vereség lett a vége

PTE PEAC- DSE 2-1 (11-25, 25-9, 25-20)

Johan József vezetőedző: Sajnos ismét folytatódott a lányos hullámvasút. Magabiztos szettek, majd érthetetlen visszaesések. A héten volt a Megyei Diákolimpiai forduló is, amit megnyertek a lányok. Az edzéseken is rendben volt minden, ezért érthetetlenek ezek a nagy kilengések a mérkőzéseken. Különösen fájó a Pécs elleni vereség, egy 11-re megnyert első szett után. Dolgozunk tovább. Április végén ismét ezzel a 3 csapattal fogunk találkozni, akkor majd megpróbálunk javítani.

A torna legjobb játékosa Csicskovics Léna lett.

A résztvevő csapat: Peredi Nóra (csk), Csicskovics Léva, Herceg Antónia, Skanda Vanda, Palotás Amanda, Jákovics Miranda, Görbe Noémi, Grabecz Vivien és Horváth Zsanna. Vezetőedző: Johan József

Vissza