news-hero
Utánpótlás

Hibátlan teljesítmény!

A DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata ezúttal Szolnokon lépett pályára, ahol száz százalékos teljesítménnyel megnyerte csoportját.

A Szolnok ellen elszenvedett hazai NBI-es mérkőzést követően a DSE Röplabda Akadémia U21-es csapata ezúttal Szolnokon lépett pályára, de már a korosztályos bajnokságban. Ez a mieinknél jelentős összeállítás különbséget nem jelentett, hiszen csak Hatvany Zsolt „túlkoros” a fiataljainkhoz képest. A nap pikantériája volt, hogy a SZESE Győr mellett pont a hazai pálya előnyét élvező Szolnok volt a csoportbeli ellenfél, ennek megfelelően a visszavágás is fűtötte a Szabó Gábor által irányított újvárosi alakulatot. Mint az a nap folyamán kiderült, ez a találkozó volt a csoport rangadója, melyen nagyszerűen játszottak fiataljaink. Már az első szettbe alaposan bekezdtek, gyorsan magukhoz ragadva a vezetést, mely a hajrára jelentősre nőtt, így végül ezt a játékot hét pont különbséggel sikerült megnyerni (25-18). A térfélcsere után folytatódott a DSE motivált játéka. Egyértelműen a mieink irányították az ütközetet, az előnyt egy pillanatra sem engedve ki a kezükből, melynek jelentős, tíz pontos különbségű győzelem lett a vége (25-15).

Mivel az már sajnos az első osztályban előfordult, hogy a Dunaferr 2-0-s állásból vesztett, így az adta a harmadik felvonás izgalmát, hogy a fiúk ma vajon tudnak-e száz százalékosan koncentrálni, és 3-0-val befejezni a meccset. Ez a szett az előzetes várakozásoknak megfelelően szorosabb volt, viszont a végjátékra nagyon összekapták magukat Tomanóczy Bálinték, akik végül húsz perc alatt zárták le ezt a játékot (25-19), ezzel együtt összesítésben 3-0-ra a meccset. Egy kisebb pihenő után a SZESE Győr ellen a cél a gyors, magabiztos győzelem megszerzése volt. Ennek alapot adott az első szett, melynek befejezéséhez mindössze tizenöt percre volt szükségük Laczi Dominikéknak (25-15). A második felvonás azonban nem lett ennyire magabiztos, de azért a győzelmünkhöz nem férhetett kétség (25-21). A záró szettben ismét a magabiztos DSE-t láthattuk, akik villámgyorsan magukhoz vették az előnyt, és szűk negyed óra alatt megszerezték a szükséges huszonöt pontot (25-14). A fiatalok összességében teljesítették a mai tervet, hiszen kettő meccsből kettőt nyertek, ráadásul nagyon magabiztosan, ezzel megnyerték csoportjukat. Pihenésre azonban nincs idejük, hiszen holnap már az ország másik felében, Sümegen játszanak, mégpedig az NBI Liga Alapszakaszának utolsó előtti körében.

 

Eredmények:

DSE Röplabda Akadémia U21Szolnoki Sportcentrum U21 3-0 (25-18, 25-15, 25-19)

DSE Röplabda Akadémia U21SZESE Győr 3-0 (25-15, 25-21, 14-25)

DSE Röplabda Akadémia: Balázs Bálint, Tomanóczy Bálint, Laczi Dominik, Iván Bence, Csizmadia Tamás Martin, Majoros Balázs, Tajti Olivér, Iván Gergő, Mihucz Csaba, Móró Ákos, Sárközi Kálmán, Matyiák Árpád. Vezetőedző: Szabó Gábor

 

 

Vissza