news-hero
Felnőtt

Hivatalos tájékoztatás

Tisztelt Sporttársak!

2021. november 20-án, szombaton hatályba lép a 633/2021. (XI. 18.) Kormányrendelet, amely alapján „a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezető, a versenybíró és ezek segítői kivételével a zárt térben megrendezett sportrendezvény résztvevője a sportrendezvény helyszínén köteles maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje”.

Ennek ismeretében felhívjuk a sportszervezetek figyelmét, hogy szombattól kezdődően a röplabda-mérkőzéseken kötelező a maszkhasználat, javasoljuk erről értesítsék felületeiken szurkolóikat, partnereiket, munkatársaikat!

Az alábbi Hivatalos tájékoztatásban a röplabda eseményekre vonatkozó pontos előírások megtalálhatóak!

Magyar Röplabda Szövetség

Hivatalos tájékoztatás
A Magyar Röplabda Szövetség a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében valamennyi felnőtt és korosztályos mérkőzésein (ideértve a csapatok edzőmérkőzéseit és tornáit is), illetve az általa szervezett egyéb sportrendezvényein további intézkedésig a
következőket rendeli el a 633/2021. (XI. 18.) számú, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet módosításáról kiadott Korm. rendelet alapján 2021. november 20-tól visszavonásig:

Idézet a Korm. rendeletből:
„4. § (1) Az R. 2. § (1) bekezdése a következő c)–n) ponttal egészül ki:
A hatodik életévét be nem töltött kiskorú, valamint értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve autizmus spektrumzavarral élő személy kivételével mindenki köteles
… j) a sportolók, az edzők, a mérkőzésvezető, a versenybíró és ezek segítői kivételével a zárt térben megrendezett sportrendezvény résztvevője a sportrendezvény helyszínén,
…l) az edző- és fitneszteremben, az uszodában, a közfürdőben, illetve a jégpálya területén történő munkavégzés során,
… maszkot olyan módon viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.”

A Korm. rendelet szellemében az MRSZ ideiglenes jelleggel a korábban közölt előírások mellett az alábbi módosításokat vezeti be:

A mérkőzéseken a cserepadon helyet foglaló stábtagok és játékosok nem kötelesek maszkban tartózkodni és abban látni el feladatukat. A cserepadon helyet foglalók között legalább 1, de ajánlottan 2 széket ki kell hagyni!

A mérkőzéseken a büntető területben lévő 2 széket legalább 1,5m-re kell egymástól elhelyezni. A büntető terület átvonalazása nem szükséges!

A mérkőzéseken a bemelegítő területben lévő játékosoknak nem kell maszkot viselni; a játékosok lehetőség szerint legalább 1,5 m-es távolságot tartsanak egymástól, akár a bemelegítő terület vonalazásán kívüli terület használatával, ide nem értve a kifutó területét!

A bemelegítő terület átvonalazása nem szükséges!

A mérkőzéseken valamennyi résztvevő számára KÖTELEZŐ az orrot és szájat eltakaró maszk
viselése, a sportcsarnokba történő belépéstől a távozásig.

A szabályozás ellen vétőket a mérkőzésen közreműködő hivatalos személyek felszólítást követő, ismételt elutasító magatartás esetén a sportrendezvény helyszínéről kizárhatnak és ellenük bejelentés alapján fegyelmi eljárás indulhat.

A kötelezettség alól a Korm. rendelet alapján kizárólag az alábbi személyek mentesülnek:
• a jegyzőkönyvbe beírt sportolók (játékosok), a szakmai stábtagok – edző(k), orvos(ok), masszőr(ök), statisztikus(ok), erőnléti edző(k) -, hivatalos személyek – szövetségi ellenőr, játékvezető-ellenőr, játékvezetők-vonalbírók, jegyzőkönyvvezető(k), hivatalos statisztikus
• Live-stream vagy TV közvetítés esetén a kommentátorok képeznek kivételt, de őket a lehető legtávolabbi helyre szükséges elhelyezni.

Live-stream vagy TV közvetítés esetén az esetleges interjúk során a maszk viselése, mind az
interjúalany, mind az interjút készítő személy számára KÖTELEZŐ!

A szervező és a vendég sportszervezet(ek) által megbízott, a sportszervezetet képviselő személyek, valamint a mérkőzés közvetlen lebonyolításához szükséges nem hivatalos személyek – segédszemélyzet: labdaszedők, gyorstörlők, bemondó, elektronikus eredményjelző/videoboard kezelője stb. köteles tevékenysége során orrot és szájat elfedő maszkot viselni.

A rendelkezés ellenére kérjük, hogy a mérkőzéseken lehetőség szerint mindenki viseljen orrot és szájat eltakaró maszkot.

A szervezőket, rendezőket és a mérkőzéseken résztvevőket kérjük, hogy fokozott figyelmet fordítsanak a higiéniai szabályok betartására, valamint tartózkodjanak minden olyan testi érintkezéstől, amellyel növelik a fertőzés vétlen tovább terjesztésének kockázatát (pl. kézfogás, ölelkezés stb.)!

Budapest, 2021. november 19.

Tisztelettel,
Ludvig Zsolt s.k.
Magyar Röplabda Szövetség
Főtitkár

Vissza