news-hero
Felnőtt

Hozta a hazai pályát a Kaposvár

Utolsó Extraliga mérkőzésén ugyan két szettben megnehezítette a DKSE a FINO Kaposvár dolgát, a végén mégis a hazaiak örülhettek.

A férfi röplabdázók Extraliga sorozatának zárómeccsén a DKSE a FINO Kaposvár otthonában lépett pályára. A találkozónak egyik fél számára sem volt igazi tétje a sorozat folytatásának szempontjából, hiszen a FINO már korábban biztosította helyét a felsőházban, míg az újvárosi gárdának ez nem sikerült, vagyis az alsóházban szerepel majd. Ettől függetlenül – bár a derbi egyértelmű esélyese a pályaválasztó volt – azt vártuk, hogy Tomanóczy Tibor tanítványai próbálják meg megnehezíteni Keen Cameronék dolgát.

A hazaiak teljesen más összeállításban kezdték a meccset, mint újvárosban, míg a DKSE a megszokott hadrendben állt fel. Ez meg is látszott, hiszen Garrett irányításával egyre jobban elléptünk a FINO-tól (4:8). Tomanóczy Bálint remek tízedik pontja után már öt volt közte, majd a folytatásban megpróbált zárkózni a hazai alakulat (9:11). A két pontos különbség 13:15-ig, viszont 17-nél egyenlítettek Iván Gergőék. A végjátékra beszállt a rutinos Keen Cameron, akinek irányításával előbb ellépett a Kaposvár (22:20), majd játszmalabdáig jutott (24:22), viszont az elsőt, majd a másodikat is sikerült hárítani (24:24). Jöhetett a ráadás, melyet nagy izgalmak után végül behúztak a hazaiak (28:26).

Fordulás után a hazaiak nagyon belekezdtek (6:2), így gyorsan változtatott Tomanóczy Tibor, aki Boa helyett Hatvanyt küldte pályára. Azonban ez sem segített, hiszen a FINO egy rossz Garrett nyitás, majd Iván blokk után tovább növelte előnyét (10:5). Hiába jött menetrendszerűen a DKSE időkérése, ez sem gátolta meg a hazaiakat abban, hogy Kalmár centerezése után tovább növeljék előnyüket (13:5). Sőt, még mielőtt elérte volna a tízpontos előnyt a Kaposvár (15:6), Tomanóczy Tibor már a második idejét kérte ki. A folytatásban Ouyachi közé rakta a tíz pontot (17:7), melyet követően a hazai mester is bátran nyúlt a cseréihez. Majoros Balázs ász nyitásának örülhettünk 18:11-nél, majd Garrett faragott a hátrányból (19:13). Ettől azonban nem forgott veszélyben a FINO vezetése, akik végül a második játékot nagyon simán nyerték meg (25:13).

A harmadik szett elejét ismét hozta a Kaposvár (5:3), mely gárda a kétpontos előnyét meg is tudta tartani (7:5). Innen Mészáros és Ambrus pontjainak köszönhetően sikerült az egyenlítés (7:7), ennek azonban sokáig nem lehetett örülni (10:8). A DKSE azonban tudott ritmust váltani, mely meghozta a fordítást (11:14). Már négy pontos is volt a dunaújvárosi előny (11:15),  sőt, a huszadik pontot is a DKSE érte el előbb (15:20), így reális esélye lett a szett győzelemre. Két rontott nyitás után faragta hátrányát a Kaposvár (20:22), akik 24-nél érték utol Gebhardt Áronékat (24:24). Megint jöhetett a ráadás, melyet hatalmas küzdelem végén a Kaposvár húzott be (31:29).

FINO Kaposvár – DKSE 3:0 (28:26, 25:13, 31:29)

Vezették: Halász Enikő Erika és Tilmann Gyula

FINO Kaposvár: Bögöly Gábor, Iván Gergő, Veletsky Denys, Horváth Kristóf, Kalmár Ákos, Ilia Makarov, Kiss Máté (liberó). Cserék: Ouyachi Hamza, Vitalii Melnikov, Keen Cameron, Fenyvesi Barnabás, Iván Bence, Bozóki Bence, Bozóki Bendegúz (liberó). Vezetőedző: Ruben Wolochin

DKSE: Ethan William Garrett, Ambrus Bence, Boa Szabolcs, Tomanóczy Bálint, Mészáros Dömötör, Duman Hüseyin Batuhan, Gebhardt Áron (liberó). Cserék: Hatvany Zsolt, Bohnicsek Szilveszter, Kecskeméti Bálint, Laczi Dominik, Majoros Balázs. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

Vissza