news-hero
Felnőtt

Hozta a papírformát a Dág

Nagyon készültünk arra, hogy ponttal érkezzünk haza Dágról, ez azonban nem sikerült.

Fiatal csapatunkra újabb kihívás várt, mivel a jó formában lévő, a bajnokságban az ötödik helyen álló Dághoz utazott. A találkozó egyértelmű esélyese a hazai gárda volt, de bíztunk abban, hogy Tomanóczy Tibor tanítványai ezúttal is szoros játékot tudnak játszani. Csapatunk dolgát nehezítette, hogy igen rövid cserepaddal, összesen két cserével tudtunk elutazni a mérkőzésre.

Bátran kezdtünk, de ez sajnos két hibával párosult, majd a Dág újabb két pontot szerezve gyorsan ellépett tőlünk. Gőczi bátor játéka hozta meg az első pontunkat (4-1), amely után megkeztük a felzárkózást, ráadásul 8-nál utol is értük a hazaiakat (8-8), majd 10-nél kettő lett az előnyünk (8-10). Folytatódott a meccs hullámzása (14-12), a Dág vette vissza az előnyt, mi pedig próbáltuk tartani velük a lépést (18-16). A végjátékra azonban kissé lemaradtunk (21-18), és innen nem volt lehetőségünk a fordításra (25-18).

Fordulás után gyorsan három pontos előnyt szerzett a Dág (6-3), srácaink azonban nem adták könnyen magukat, és hétnél már döntetlent mutatott az eredményjelző (7-7). Egy nyitáshiba és egy bekapott ász után megint mehettünk az eredmény után, ráadásul 9-nél beragadtunk az állásba (16-9). A hátrányt nem sikerült csökkentenünk (19-11), így a szettet behúzták Kun Benedekék (25-18).

A harmadik szettbe is becsülettel beleálltunk, ennek ellenére hátrányba kerültünk (5-2). Megkezdtük a felzárkózást (7-5), de ötnél ismét megálltunk, míg a Dág sorra szerezte pontjait (14-5). Jött is a második időkérésünk, és cserékkel is próbáltunk elmozdulni ebből az állásból, de sokáig nem sikerült (16-5). Farkas László pontjával forogtunk tovább (16-6), de ez már akkora hátrány volt, amit nem lehetett behozni. A végét simán hozták Krupánszkiék, akik ezzel megérdemelten nyerték meg a meccset (25-14)

Dág KSE – DKSE 3-0 (25-18, 25-18, 25-14)

Vezették: Takács Ádám és Bibók Ferenc

Dág KSE: Krupánszki Olivér, Kun Benedek László, Szabó Bence, Bandi Olivér Bertalan, Sow Ábrahám Péter, Flachner Dániel, Farkas Róbert Zsolt (libero). Cserék: Molnár Tamás, Nagy Péter Márk, Pongó Zoltán, Farkas Balázs András, Czibula Bence (libero). Vezetőedző: Buzás Miklós Dániel

DKSE: Béres Mátyás, Németh Zoltán, Kisházi Valentin, Gőczi Dániel, Juhász Barnabás, Farkas László, Kuti Márk (libero). Cserék: Makó József Gábor, Peredi Zoltán. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor, másodedző: Engyel László

 

Vissza