news-hero
Felnőtt

Hullámvasút a javából

Öt szettes mérkőzésen hátrányból fordított és 3:2 arányban nyert a TFSE otthonában a DKSE röplabda csapata.

A Gamma elleni 3:1-es hazai győztes mérkőzést követően röplabdázóink ezúttal a fővárosban, a TFSE vendégeként léptek pályára. Bíztunk abban, hogy fiaink ugyanazt a lendületes, győzelemre törő játékot tudják majd hozni, amit legutóbb láttunk tőlük, de abban is biztosak voltunk, hogy ahhoz, hogy a győzelem meglegyen, tudásuk legjavát kell, hogy nyújtsák.

Az első szett elején felváltva estek a pontok, így az előny is hol a hazaikanál, hol nálunk volt (8:7). Játékunk, pontosabban a sáncunk nem igazán állt össze, így jött az első időkérésünk (10:7), jókor, hiszen sikerült egyenlítenünk (10:10). Tóth Kristóf kiosztásai jól sikerültek, amelynek eredményeként támadásainkat sorra ponttal fejeztük be (13:16). Előnyünket jól őriztük (15:20), de a huszadik pontunknál megtorpantunk (18:20). Ismét az időkérés lett a megoldás, mert a jó tanácsokat követően nyertük az első felvonást (21:25).

Fordulás után az új térfél nem hozott szerencsét (6:2), vagyis futhattunk a hazaiak után (8:4). Sajnos több hiba csúszott játékunkba, melyek hátráltatták a felzárkózást (12:9). Nyitásfogadásaink nem voltak jók, ráadásul a 14. pontunk után beragadtunk az állásba (18:14). Az időkérésünk után végül elmozdultunk a 14. pontról (18:16), de közelebb nem jutottunk a TFSE-hez, akik 25:21-gyel egyenlítettek.

Nagy összpontosítás kellett ahhoz, hogy innen felálljunk, amely úgy tűnt sikerülhet, de a hullámvasút folytatódott. Először vezettünk, majd fordult a kocka, majd 7-nél egyenlítettünk (7:7), majd visszavettük a vezetést (7:8). Megint jött a lejtő, és hátrányba kerültünk (12:9), majd az emelkedő, így egyenlítettünk (14:14). A felszálló ágat meglovagolva két ponttal elléptünk (17:19), melyhez még egyet hozzátettünk (19:22). Az alakuló jókedvünk azonban elszállt, mivel a végét a jól hajrázó hazaiak ellen sikerült elrontanunk (25:23).

Mindkét fél többet hibázott a negyedik szett elején (5:3), ráadásul a játékvezetők két kétes szituációnál is ellenünk ítéltek pontot (8:5). Nagyon küzdöttünk, mindent labdamenet megpróbáltunk megnyerni, a különbség azonban nem akart csökkenni (14:12). De csak ekkor, mert a folytatásban egyenlítettünk, majd együtt mentünk a TFSE-vel (17:17). 20-nál az előző szetthez hasonlóan megint vezettünk (18:20), melyet egalizáltak a fővárosiak (20:20). Valahonnan ismét erőre kaptunk, nagyszerű pontokat szereztünk, és hatalmas hajrával hoztuk a szettet (21:25).

A döntő játékban azonnal megpróbáltuk átvenni az irányítást (2:4), és Pavliuk Vladyslav révén a palánk eltologatásával a pályát a nyitása előtt újra és újra megnyújtani (5:8). A megnyugtató előny nálunk volt, sorra nyertük a labdameneteteket (7:11), a cél azonban, vagyis a szett, és a két pont megnyerése ekkor négy pontnyira volt. Amit azonban sikerült elérnünk, így az ötszettes meccs ötödik felvonását 11:15-re megnyerve végül mi örülhettünk.

TFSE – DKSE 2:3 (21:25, 25:21, 25:23, 21:25, 11:15)

Vezették: Soltész Róbert László és Jámbor Tamás Zoltán

TFSE: Szappanos Dávid, Czita Marcell, Merkler Ábel, Márton Mihály, Együd Ádám, Tóth Máté, Szabó Barnabás (liberó). Cserék: Füzék Zalán, Gyenes Márió Viktor, Fenyő Balázs, Arató Kristóf, Nagy Tamás (liberó). Vezetőedző: Lónárt Péter, másodedző Nagy Gergyely

DKSE: Tóth Kristóf, Velychko Bohdan, Pavliuk Vladyslav, Laczi Dominik, Gőczi Dániel, Winter László Zétény, Kuti Márk (liberó). Cserék: Kisházi Valentin, Vida Péter, Pintér Barnabás, Herceg Kristóf. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor

 

Vissza