news-hero
Utánpótlás

Igazi csapatmunka volt!

A DSE Röplabda Akadémia U15-ös leány csapata tartalékos felállásban is kihozta magából a lehető legtöbbet. 

A 2019/2020. évi dr. Kotsis Attiláné U15 Országos Gyermek Bajnokság III. osztályának, Nyugati csoportjának az elődöntőjében a Máv Előre csapatával kezdtük a tornát. Meggyőző játékkal, simán hozták a lányok a mérkőzést 3-0-ra (25-7, 25-12, 25-8). Ezután a komoly játékerőt képviselő Nyugat Balatoni RSE következett. A cél a tisztes helytállás volt, amit sikerült is a lányoknak megvalósítaniuk. Bár 0-3 (11-25, 13-25, 14-25) lett a vége, sikerült komoly labdameneteket játszanunk. Látványos támadások, és mezőnymunka is kialakult.
Az utolsó mérkőzést a PTE-PEAC ellen játszottuk. Az előző mérkőzéseken látottak alapján a DSE csapata volt az esélyes, azonban nagyon nehezen indult a mérkőzés. Ekkorra már nagyon meleg és rossz levegő volt a teremben, ami nagyon megviselte a lányokat. A 28-26-ra elvesztett első szett sem erősítette a csapatot. Azonban sikerült kilábalni a gödörből, 25-20 hoztuk a 2. szettet. Ez volt a döntő, mert a döntő játszmát már gyorsan a magunk javára fordítottuk 25-9 arányban. Azaz PTE-PEAC- DSE 1-2. Ezzel az eredménnyel továbbra is esélyünk van az országos döntőbe jutásra.


Johan József vezetőedző: Sajnos sérülés, betegség miatt csak 7 játékost tudtam szerepeltetni. Az első két mérkőzésen jól működött a támadómunka, a védekezés, stabilak voltak a nyitások is. A vereség ellenére is tartása volt a csapatnak, jó volt a hangulat, küzdöttek egymásért. Az utolsó mérkőzés körülményei nagyon rosszul alakultak, azonban ez arra volt jó, hogy küzdeni tudásból is jól vizsgáztak a lányok. Bár többen nagyon rosszul voltak, szédelegtek a pályán, de tudtuk hozni ezt a fontos mérkőzést. És ezzel jók a további esélyeink az országos bajnokság végjátékára.
Ezeken a mérkőzéseken kiemelkedő teljesítményt nyújtott Tomanóczy Eszter. Rajta kívül sokat tettek a jó eredményért Simon Réka és Kaiser Dalma.
Reméljük, hogy hasonlóan sikeres lesz a márciusi folytatás is.

Vissza