news-hero
Felnőtt

Indul a parti!

Április 3-án kezdődik az elődöntő röplabdázóink számára, akik a Szeged elleni párharcot idegenben kezdik.

A TFSE elleni remek, 3-0-val behúzott széria után már-már azt hittük, hogy a negyeddöntőt összesítésben megnyerő Miskolc ellen játsszunk majd, végül azonban nem így lett. A Vidux-Szegedi RSE vár csapatunkra, amely gárda az alapszakaszt nyerte meg toronymagasan, hat ponttal megelőzve a másodikként zárt Dág együttesét. Nagyszerű együttes vár tehát ránk, akik a valamely csapat harmadik győzelméig tartó párharcot a kiírásnak megfelelve hazai pályán kezdik majd az április 3-án 19.30-kor kezdődő derbit. A hazai pálya előnye náluk van, de érdemes visszatekinteni a 2022-2023-as szezonra, hogy ez a két gárda milyen meccseket játszott egymás ellen.

Az alapszakaszban kétszer játszottunk a Szeged ellen. Az idegenbeli mérkőzésen a Szeged nyert sima 3-0-ra, majd a hazai „visszavágót” is ők nyerték 3-0-ra, de már lényegesen szorosabb szettek után.

A középszakaszban sikerült a DKSE-nek elkapnia a Vidux gárdáját, méghozzá Szegeden 3-1-es győzelemmel, viszont az újvárosi meccsen Fésüs Erzsébet gárdája örülhetett, hiszen kiélezett végjátékok után győztek 3-0-ra.

Összesítésben minden mutatóban a Szeged volt a jobb, de most itt az újabb lehetőségünk arra, hogy tudásunk legjavát nyújtva le tudjuk győzni Csányi Dánieléket. Indul tehát az új sorozat, ráadásul tiszta lappal, ahol a múlt nem számít, csak az, hogy melyik fél tudja háromszor legyőzni a másikat. Tudjuk, hogy a helyosztó, vagy rájátszás mérkőzés teljesen más, mint a bajnokság során lejátszott párharc, hiszen itt egy győzelem, vagy vereség nem dönt arról, hogy melyik fél lesz a végső győztes, hiszen van esély a visszavágásra, vagy akár a fordításra is. Nem beszélve arról, hogy az is benne van a pakliban, hogy az elődöntő végső győztesének kilétéről öt meccs döntsön majd.

Az elődöntő menetrendje:

2023.04.03. 19.30 Vidux-Szegedi RSE – DKSE

2023.04.06. 19.30 DKSE – Vidux-Szegedi RSE

2023.04.11. 19.00 Vidux-Szegedi RSE – DKSE

Amennyiben szükséges:

2023.04.14. 20.00 DKSE – Vidux-Szegedi RSE

2023.04.19. 19.30 Vidux-Szegedi RSE – DKSE

 

Vissza