news-hero
Utánpótlás

Irány az országos döntő!

Ötödik aranyérem! 

 2021.05.22- én rendezték az Országos Mini Bajnokság hatodik és egyben utolsó fordulóját.

A Dunaújvárosi fordulón – a házigazdákon kívül – a Kesi B, illetve a Máv Előre csapatai vettek részt.

Az újvárosi legények hírükhöz méltóan ismét arany éremmel gazdagították a klub gyűjteményét.

A minik edzőjét, Dolmán Viktort kérdeztük a hétvégi fordulóról:

Először is had jelentsem be, hogy Dunaújvárosban rendezzük meg az Országos Mini Bajnokság döntőjét, amire nagyon büszkék vagyunk. A klub vezetősége, a szakma stáb és a kollégáim segítő kezet nyújtottak felém, amit ez úton is szeretnék meg köszönni.

A hatodik forduló igen színvonalasra sikeredett, hiszen két olyan edző csapataival küzdhettünk meg, akiket szakmailag sokra tartok. A nevükhöz fűződő minőség meg is látszott a pályán, de mi nem adtuk fel, küzdöttünk, harcoltunk, aminek ismét meg lett az eredménye. Az ötödik aranyéremmel első helyen várhatjuk az országos nyolcas döntőt. A hévégi fordulón a hatályos jogszabályokat betartva már végre a szülők is láthatták küzdeni a fiúkat. A dunaújvárosi ultráknak külön köszönöm, hogy emelték a színvonalat, mely sokat jelentett nekem és a csapatnak is. A döntő szűk három hét múlva lesz. Nem titkolom, a végelszámolásnál nem csak a tisztes helytállás a célom. Vannak álmaink a csapattal, amiért küzdöttünk és küzdeni fogunk. A hat forduló alatt szerzett öt arany érem és egy ezüst is jelzi, nem vesszük félvárról a röplabdát. A döntőn nem csak az akadémiát, hanem a Dunaújvárost is képviseljük, ami nekem külön büszkeség, hiszen én itt születtem, itt nőttem fel, itt sportolhattam, és itt is lettem edző. Azt gondolom, hosszú évekre előre magasra tettük a lécet az elkövetkezendő mini csapatainknak, hiszen a 2008-2009 -es korosztály jelenleg a legsikeresebb mini fiú röplabda csapat Dunaújvárosban. A döntő június 12-13 án lesz két helyszínen, négy pályán, a Dózsa György Általános Iskolában és a Gárdonyi Géza Görög Katolikus Iskolában.

DSE Röplabda Akadémia – Máv Előre: 3-0

 DSE Röplabda Akadémia – Kesi „B”: 2-1

 

Névsor: Csepcsényi Máté, Lampert Ádám, Farkas Áron, Téglás Péter, Farkas Dávid, Budai Tamás, Boros Bálint, Végső Hunor, Kaiser Roland, Gyarmati Tóth Martin, Álland Tamás, Sárközi Dzsulió, Andonov Alexsandar.

 Csapat külön díj: Budai Tamás, Boros Bálint.

Vissza